Junior Jordy Decottignies wil zich de komende maanden in de kijker rijden

Jordy Decottignies is goed uit de coronamaanden gekomen. © foto Coghe
Stijn Moerman

Jordy Decottignies (18) is goed uit de coronamaanden gekomen. In de eerste wedstrijd na de lockdown legde de Bevernaar beslag op de negende plaats in Dikkebus. Voor de thuiskoers in Roeselare zondag geeft de junior evenwel forfait. “Criteriums zijn nu eenmaal niet mijn ding.”

Jordy Decottignies kende een anonieme seizoensstart met een 36ste plaats in Vlamertinge en een 45ste stek in Sint-Maria-Lierde. Tijdens de voorbije coronamaanden bleef de Bevernaar echter gemotiveerd verder trainen en bij de herstart legde de tweedejaarsjunior beslag op de negende plaats in Dikkebus. “De start van mijn seizoen was inderdaad niet zo denderend. Het gevoel was redelijk, maar de resultaten waren er niet naar”, aldus Jordy Decottignies. “Daarna volgde de lockdown. Het was even aanpassen om zonder doel te trainen. Ik heb geen rustperiode ingelast, maar ben gewoon blijven trainen. Vooral rustige duurtrainingen om de conditie te onderhouden. Met mijn negende stek in Dikkebus ben ik alvast tevreden over mijn eerste koers na de lockdown. Het was immers afwachten hoe het zou gaan en door de felle wind was het een zware koers.”

Geen criterium

De junior is alvast blij dat hij een maand vroeger dan verwacht weer kan koersen. “Ik ben heel tevreden dat Cycling Vlaanderen ervoor gezorgd heeft dat we deze oefenkoersen hebben. Ideaal om er weer wat in te komen. Al beschouw ik deze eerste wedstrijden ook al als belangrijk en wil ik er ook al zo goed mogelijk in presteren. Het is immers mijn tweede seizoen als junior, dus moet ik enkele resultaten neerzetten om een goede ploeg te vinden bij de beloften. Ik hoop er dan ook stiekem op om dit seizoen nog een wedstrijd te kunnen winnen.”

“Of ik bepaalde koersen aangestipt heb? Veel interclubs vinden niet meer plaats, maar die in Ingelmunster wel en die is dus meteen een groot doel voor mij. Net als het provinciaal kampioenschap in Adinkerke. Koersen tegen de beste renners uit onze provincie is altijd iets speciaals”, besluit Jordy, die vandaag start in Vlierzele en zondag in Kruisem. “Geen thuiskoers in Roeselare dus. Het is een criterium en dat is niet mijn ding.”

Jeugdkoersen in Roeselare

Op zondag 12 juli organiseert vzw Roeselare Koerst onder de naam It’s time to ride oefenkoersen voor aspiranten, nieuwelingen en juniores. De U13 start om 13 uur voor 17 km, de U14 om 13.45 uur voor 24 km, de U15 om 14.45 uur voor 32 km, de nieuwelingen om 16.45 uur voor 39 km en de juniores om 18.45 uur voor 49 km. Opmerkelijk: de winnaar bij de juniores wordt het jaar erop uitgenodigd voor het Dovy Natourcriterium. Parcours (1,7 km): start Hugo Verrieststraat, Adriaan Willaertstraat, Noordstraat, Ooststraat, Jan Mahieustraat, Hugo Verrieststraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier