Junior Jens Vancauwenberghe kijkt uit naar Ster van Zuid-Limburg

Jens Vancauwenberghe ruilt Davo volgend seizoen voor CT Luc Wallays-JRR. © gf
Redactie KW

Ook voor Jens Vancauwenberghe is het een seizoen met weinig koers geworden. Desondanks wist hij geregeld een ereplaats te behalen. Het enige doel dat nu nog op zijn kalender staat, is de Ster van Zuid-Limburg.

“Het is natuurlijk heel jammer dat het seizoen zo verlopen is. De herstart in Dikkebus viel dan ook nog eens tegen voor mij. Op onverklaarbare wijze schoot er iets in mijn rug en zoiets doet uiteraard geen deugd. In de oefenkoersen die daarop volgden, kon ik me wel geregeld in de kijker rijden en een mooie uitslag behalen. Zo finishte ik als 13de in Zolder, 15de in Sint-Antelinks en 9de in Merksplas. In de wedstrijden daartussen werd ik wel niet gespaard van tegenslag, bijvoorbeeld door net achter een valpartij te zitten.”

Vanaf half augustus moest hij vooral in vorm blijven met enkele wedstrijden in Wallonië. Zijn laatste koers, in Couvin, is ondertussen drie weken geleden. “Dat was echt een zwaar parcours, met zo’n 1500 hoogtemeters op amper 60 kilometer wedstrijd. Ik had net een zware trainingsweek achter de rug en dat bleek duidelijk geen goed idee, het was afzien.”

Selectief parcours

Voor de paar koersen die het seizoen nog rest, is er nog maar één wedstrijd die er echt uitsteekt voor de eerstejaarsjunior. Dat is de Ster van Zuid-Limburg in het weekend van 10 en 11 oktober. “Ik ken het parcours nog niet in detail, maar aangezien er bergprijzen zijn, moet het wel een selectief parcours zijn. Zulke lastige wedstrijden doe ik graag, want in een uitgedund groepje heb ik nog een goede sprint. Ik zou tevreden zijn als ik me er op een of andere manier in de kijker kan rijden. Dat mag met een dichte plaats in een klassement, maar evengoed met een heel mooie rituitslag of een ontsnapping.”

Dit jaar rijdt de 17-jarige Bellegemnaar voor Davo United Cycling Team uit Sint-Truiden, maar volgend seizoen maakt hij de overstap naar CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. “De afstand naar Sint-Truiden bleek echt wel te ver, op die manier is het ook moeilijk om echt contact te zoeken met je ploegmaten, bijvoorbeeld om samen te trainen. Zeker tijdens corona is dat nog duidelijker geworden.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier