Junior Jelle Declerck heropent het seizoen met twee op twee

Jelle Declerck won zowel in Dikkebus als in Ieper na de lockdown. © foto Bart
Redactie KW

Voor junior Jelle Declerck (17) kon het seizoen niet beter herstarten. Met winst in de eerste oefenkoers in Dikkebus en in de tijdrit op het circuit van Zolder mag de Zultenaar meer dan tevreden zijn.

“In Dikkebus was het toch wat afwachten, want je weet nooit hoe de andere renners zijn na zo’n periode zonder koers. In de tweede ronde slaagden we met acht renners erin om te ontsnappen en half koers kwamen nog twee renners aansluiten: Lars Van Ryckeghem en Alec Segaert. In de finale kon ik nog wegrijden met Michiel Lambrecht en uiteindelijk de sprint winnen. Van een goede opener gesproken.”

“Twee dagen later in Zolder was het nog meer een verrassing. Ik had het tijdrijden pas vorig jaar ontdekt in de Memorial Igor Decraene in Waregem en afgelopen week was het de eerste keer dat ik er echt naar toegewerkt had. Op het podium had ik wel gehoopt, maar ik had niet gedacht dat ik Lars en Alec zou kunnen kloppen”, aldus de tweedejaarsjunior van Gaverzicht-Be Okay.

Mooi interclubprogramma

“Niettegenstaande het seizoen nu serieus ingekort is, hoop ik nog wel enkele koersen te winnen. In de interclubs wil ik me ook zo dicht mogelijk plaatsen. Gelukkig blijft er nog een mooi interclubprogramma over, met onder meer de Ster van Zuid-Limburg en La Philippe Gilbert. Ook de klimkoersen in Vresse-sur-Semois en Herbeumont komen er nog aan, stuk voor stuk wedstrijden die me liggen. Ik kan goed uit de voeten op een klimparcours, maar vlak is even goed voor mij. “Als de koers hard genoeg gemaakt wordt, is het mij om het even.

Dit jaar studeerde Jelle af aan het VTI in Waregem in de richting mechanische techniek, volgend jaar gaat hij voor een opleiding klimatisatie aan Vives. Volgend seizoen maakt hij ook de overstap naar de beloften, dus op zich is het nu een belangrijk jaar. “We zijn inderdaad al wat aan het uitkijken naar volgend seizoen, maar we willen vooral geen overhaaste beslissingen nemen.

Overstap van veld naar weg

De Zultenaar begon als 10-jarige miniem met wielrennen, maar bij de aspiranten en nieuwelingen legde hij zich toe op het veldrijden. Toen hij met de nationale ploeg mee mocht naar de Ronde van Oostenrijk voor nieuwelingen vond hij dat zo’n mooie ervaring dat hij zich voortaan op de weg wilde focussen. Gezien zijn resultaten alles behalve een slechte zet, als je het ons vraagt. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier