Junior Jasper Van Acker hoopt nog enkele mooie prestaties neer te zetten

Jasper Van Acker (17) is niet onverdeeld tevreden met zijn prestaties van de voorbije weken. “Doordat ik in mijn laatste jaar van het middelbaar veel werk heb, kan ik onvoldoende trainen”, verklaart de tweedejaarsjunior van CT Houtland-Westkust.

Jasper Van Acker gaat volgend seizoen bij de amateurs rijden. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Ik zou graag beter doen, want voorlopig heb ik slechts enkele verre ereplaatsen geboekt”, opent Jasper Van Acker. “Dit keer heb ik ook niet veel op de weg gereden. Mijn voorbereiding was dus niet super. Wegwedstrijden zijn nooit een doel geweest. Mijn voorkeur gaat uit naar het veldrijden. Dat ligt me ook gewoon beter.”

“Ik maak net als vorig seizoen een doel van de Vlaamse Cyclocross Cup. Jammer genoeg staan er niet zoveel wedstrijden als vroeger meer op de rol van dit regelmatigheidscriterium. Steeds meer B-crossen verdwijnen van de kalender ten voordele van grote wedstrijden. Zowel afgelopen weekend als dit weekend zijn er geen kleine veldritten. Voor mij is het niet de moeite om te starten in een A-cross. Daar staan alle toppers aan de start. Die mannen kan ik niet lang volgen.”

De leerling elektriciteit aan het VTI van Diksmuide trekt dan ook zijn conclusies. “Nee, ik ga niet overstappen naar de categorie van de beloften. Die jongens moeten vaak zelfs aantreden bij de profs. Je moet er als belofte echt alles voor doen. Wie zich niet professioneel kan voorbereiden op het seizoen, komt er gewoonweg niet aan te pas. Het is alles of niets, bij manier van spreken. Ik ga opteren voor de amateurs. Daar ligt het gemiddelde niveau toch net ietsje lager.”

Kasteelcross

“De bedoeling is dat ik verder ga studeren. De combinatie met koersen op het niveau van de beloften is voor mij niet haalbaar. Intussen staat het vast dat ik bij Cycling Team Houtland-Westkust blijf. Ik voel me goed thuis bij deze club. In mijn laatste maanden als junior wil ik nog het beste van mezelf geven. De Kasteelcross in Zonnebeke heb ik alvast met rood aangestipt. Dat is een wedstrijd die goed bij mijn mogelijkheden aansluit. Het is ook een van de laatste crossen op de kalender (zaterdag 26 januari, red.). In die afspraak wil ik een stevige prestatie en een mooi resultaat neerzetten. Ik denk dat het beste dit seizoen nog moet komen”, besluit de Woumenaar. (MVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.