Junior Iben Rommelaere kijkt uit naar Ruddervoorde: “Benieuwd hoe sterk ik sta tussen de tweedejaars”

Iben Rommelaere. © foto Coghe
Redactie KW

Junior Iben Rommelaere is al jaren een van de gevestigde waarden bij de West-Vlaamse jeugdcrossers. In Kasterlee klokte hij onlangs af op een mooie vierde stek. Dit weekend staat de Superprestigecross in Ruddervoorde op het programma, nog zo’n klassieker waar de Harelbekenaar zich van zijn beste kant wil laten zien.

“Ruddervoorde is natuurlijk altijd een mooie cross. Het parcours zit goed in elkaar en het is dan nog eens redelijk dicht bij huis, dus ik kijk er wel naar uit”, opent de Harelbekenaar. “Ik hoop te kunnen finishen met een goed gevoel, misschien ergens rond de top 15. Het is echter moeilijk in te schatten, want het wordt de eerste cross waar de tweedejaarsjuniors ook meerijden. Tot nu toe reden we telkens apart, dus ik ben wel een beetje benieuwd. Ik hoop wel dat het beter is dan zaterdag in Beringen, want toen had ik een enorm slechte dag. Dat zegt natuurlijk nog niets, want met nog maar drie crossen achter de rug kan je geen uitspraken doen. In Kasterlee was ik dan wel redelijk goed, met een vierde stek viel ik net naast het podium. Net zoals zondag in Hechtel.”

De ambitie van de eerstejaarsjunior is duidelijk: zo dicht mogelijk vooraan én bij de tweedejaars geraken. Het is overigens ook niet zo dat hij er specifieke wedstrijden uitkiest. “Ik rijd elke cross met evenveel ambitie. Pieken naar bepaalde crossen, dat doe ik liever niet. De enige uitzonderingen daarop kunnen kampioenschappen zijn, want een PK of BK is natuurlijk altijd speciaal. Dit jaar lijkt het Belgisch kampioenschap in Meulebeke me wel mooi. Vorig jaar heb ik er ook al gereden. Het was toen niet mijn beste cross, maar dat kwam ook doordat ik achteraan moest starten en al veel krachten verloren had om voorin te geraken.”

Koppenbergcross

De renner van Callant-Pauwels Sauzen is zeker niet aan zijn proefstuk toe. Al zo’n acht jaar kleurt hij mee het West-Vlaamse veldrijden bij de jeugd. Al van bij het begin koos hij resoluut voor de cross, omdat hij dat uitdagender vindt dan koersen op de weg, met meer afwisseling qua parcours. “Zeker bij de jeugd heeft een wegparcours doorgaans weinig bijzonders, dan heeft een crossparcours toch wat meer inhoud“, verduidelijkt Rommelaere. Zijn mooiste cross tot nu toe, is voor hem de Koppenbergcross vorig jaar. “Het is een prachtig parcours en daar kunnen winnen, dat staat heel mooi op je palmares. Ik wil er ook dit jaar zeker een mooie cross van maken, maar dan moeten we natuurlijk eerst hopen dat het allemaal kan plaatsvinden”, aldus de leerling secretariaat-talen aan het Guldensporencollege Kaai in Kortrijk. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier