Junior Gerben Dewinter kijkt uit naar de klimkoersen in augustus

Gerben Dewinter. © gf
Redactie KW

Eerstejaarsjunior Gerben Dewinter uit Voormezele heeft de herstart van zijn wielerseizoen duidelijk niet gemist. Vooral zijn achtste plaats in de oefenkoers van Vlierzele was een prestatie die in het oog sprong.

In 2019 gold de Voormezelenaar nog als één van de verrassingen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Hij won vier kermiskoersen, behaalde het podium in een manche van de Beker van Belgiëen reed naar de zevende plaats in de klimkoers van Vresse-sur-Semois. Door corona viel dit voorjaar grotendeels in het water, maar deze zomer krijgt hij alsnog de kans om te tonen wat hij in zijn mars heeft. En hij lijkt die met beide handen te zullen grijpen.

“In Dikkebus reed ik mijn eerste koers sinds de corona-uitbraak en het gevoel zat eigenlijk meteen goed”, vertelt Gerben. “Oorspronkelijk was ik zelfs mee met de beslissende ontsnapping. Jammer genoeg lag het tempo daar iets te hoog en viel ik terug tot in de achtervolgende groep. Daarin probeerde ik nog een paar keer iets te forceren, maar ik werd telkens teruggepakt en strandde op een 27ste plaats. Geen topresultaat, maar wel een prestatie die vertrouwen gaf en bewees dat ik die maanden zonder competitie goed ben doorgekomen.”

Bedanken met prestaties

Dat werd vorige week nog eens extra duidelijk. In Vlierzele reed de 16-jarige junior opnieuw een sterke wedstrijd. Hij was bij de pinken toen halfweg koers enkele straffe renners wegreden en kon vlot zijn wagonnetje aanhaken. Het leverde hem de achtste plaats op. “Over mijn conditie maak ik me geen zorgen, die is meer dan in orde. Ik hoop vooral dat ik dat nog zoveel mogelijk zal kunnen tonen. Het zou leuk zijn, mocht ik in augustus kunnen deelnemen aan de klimkoersen of geselecteerd worden voor enkele interclubs.”

“Ik maakte afgelopen winter de overstap naar Gaverzicht-Be Okay en heb me die keuze nog geen moment beklaagd. Toffe renners, goede sfeer, uitstekende begeleiding… Samen met mijn trainer Floris Thoré en mijn familie staan de mensen van de ploeg altijd voor mij klaar. Goede prestaties lijken me de beste manier om hen daarvoor te bedanken“, besluit Gerben Dewinter. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier