Junior Brian Rigole kijkt uit naar thuiskoers in Outrijve

Brian Rigole blijft bij Gaverzicht-Be Okay en maakt zich op voor zijn beloftendebuut volgend seizoen. © foto Coghe
Redactie KW

Zondag staat tweedejaarsjunior Brian Rigole aan de start van een bijna-thuiskoers in Outrijve. De Avelgemnaar van Gaverzicht-Be Okay hoopt wat revanche te nemen voor vorig jaar, toen hij in de slotfase van de wedstrijd lek reed.

De pion van Gaverzicht-Be Okay eindigde de voorbije weken met regelmaat rond de twintigste plaats en wil in het vervolg van het seizoen wat dichter eindigen. De Avelgemnaar hoopt zondag in Outrijve dat de koers wat harder gemaakt wordt dan de vorige weken, want tot nu toe eindigden veel wedstrijden op een massaspurt. “Mijn gevoel in de koers is goed, ik probeer me regelmatig te tonen in de aanval om de wedstrijd hard te maken. Met zo’n manier van koersen ben ik best tevreden. Als de uitslag dan wat tegenvalt, heb ik me tenminste getoond en dan neem ik daar vrede mee. Bij een verre verplaatsing is dat dan toch ook iets waarop je kan terugkijken.”

Zondag rijdt de tweedejaarsjunior rond met een licht revanchegevoel. Vorig jaar reed hij in Outrijve op zo’n 20 kilometer van de aankomst lek, terwijl hij heel goed en aanvallend aan het rijden was. “Ik had echt een goed gevoel, ik voelde dat er meer in zat, maar het mocht blijkbaar niet zijn”, aldus Brian. Helaas is dat nogal dikwijls het verdict van een renner die goed aan het rijden is…

Stap naar beloften

“De komende weken zal ik voornamelijk kermiskoersen rijden aangezien er weinig tot geen interclubs meer plaatsvinden. Stilaan verleggen we ook de focus een beetje richting volgend seizoen, dan word ik belofte. Ik ben van plan om me verder bij Gaverzicht-Be Okay te ontwikkelen. De wedstrijden worden langer, we rijden met een grotere versnelling en het zal sowieso wel afzien worden, maar dat schrikt me zeker niet af.”

Voor Brian is dit zijn derde seizoen als wielrenner. In zijn eerste jaar reed hij al direct mee met het peloton en kon hij zelfs al wat toptienplaatsen behalen, wat hij totaal niet verwacht had. Een overwinning zat er helaas nog niet in, maar hij was er wel al een paar keer dicht bij. “Op 100 meter van de aankomst teruggegrepen worden, dat is natuurlijk balen…” Sowieso houdt de leerling metaalbewerking van het Avelgemse Atheneum mooie herinneringen over aan alle grote koersen die hij al mocht rijden. “Zelfs al valt de uitslag dan eens tegen, een grote koers op zich geeft al een onbeschrijfelijk gevoel.” (RRK)

Juniores koersen zondag in Outrijve

Zondag organiseert Wielerclub Demeyers Hand in Hand een wielerwedstrijd voor juniores. Inschrijven vanaf 13.30 uur in café De Garage, Doorniksesteenweg 338. Start om 15 uur, aankomst rond 17.05 uur.

Parcours (85,2 km, verdeeld over twaalf ronden): start in Doorniksesteenweg, Moenstraat, Maraillestraat, Smissestraat, Heestertstraat, Okkerdriesstraat, Doorniksesteenweg. (VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.