Junior Brent Baert hoopt zo snel mogelijk opnieuw te kunnen crossen

Brent Baert. © foto Bart
Stijn Moerman

De 16-jarige Brent Baert kwam na een mindere start van het winterseizoen eindelijk op dreef, maar door de verstrengde coronamaatregelen kan de Hoogleedse crosser die stijgende vorm momenteel niet bevestigen.

“De voorbereiding op de winter was goed verlopen”, opent Brent Baert. “Ik zat thuis en het was mooi weer, waardoor ik na mijn schoolwerk probleemloos kon gaan trainen. Als voorbereiding op de cross heb ik ook een viertal wegwedstrijden meegepikt. Niet veel, maar andere jaren rijd ik ook niet zo veel op de weg. Ik moet wel zeggen dat ik mezelf verbaasd heb met mijn derde plaats in de tijdrit in Ruddervoorde. Het was de eerste keer dat ik aan zo’n race tegen de klok deelnam. Als crosser ben ik het wel gewoon om door de muur te gaan, maar dit had ik niet verwacht.”

Mindere start

Brent opende zijn eerste winter bij de juniores met een 18de plaats in Herentals, gevolgd door een 15de stek in Kasterlee, een elfde plek in Hechtel en een 27ste in Ruddervoorde. “Ik was niet echt tevreden over mijn eerste crossen. Net zoals vorig seizoen had ik geen goed gevoel. Maar ik ben hard blijven werken en het ging de laatste weken de goede richting uit. Zo was ik heel tevreden met mijn prestatie in Ruddervoorde, waar ik mee was met enkele van de betere tweedejaars”, aldus de junior van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

In afwachting van de herstart van de jeugdcrossen onderhoudt de Hoogledenaar zijn conditie. “Ik blijf rustig verder trainen, meer kan je momenteel niet doen. Het is wachten op groen licht om opnieuw te mogen crossen. Al is het volgens mij perfect mogelijk om onze wedstrijden te laten plaatsvinden. Iedereen hield zich alvast mooi aan de regels tijdens de voorbije wedstrijden. Hopelijk kunnen we rond Nieuwjaar – wanneer de examens op school achter de rug zijn – de competitie hervatten. Ik hoop dan nog zo veel mogelijk wedstrijden te kunnen rijden en de positieve lijn van de voorbije crossen door te kunnen trekken”, besluit Brent, die elektriciteit-elektronica volgt aan het VTI in Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.