Junior Arthur De Neve viert herstart met zege en hoopt goede lijn door te trekken

Arthur De Neve. © foto Bart
Stijn Moerman

De 18-jarige Arthur De Neve heeft de herstart van het wielerseizoen niet gemist. Nadat hij zich opgewarmd had via de tijdrit in Zolder boekte de junior uit Gits enkele dagen later op het circuit zijn eerste zege van het seizoen.

“In het begin van de lockdown ben ik gewoon blijven trainen, omdat er toen weinig zekerheid was over de toekomst”, opent Arthur. “Toen bleek dat we niet meteen zouden kunnen hervatten, heb ik het een tweetal weken rustiger gedaan om daarna weer op te bouwen. Het was vooral een ambetante periode, omdat je niet wist wanneer je opnieuw zou koersen. Gelukkig heb ik in het begin van het jaar Meulebeke en Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen rijden, maar het voelde de voorbije maanden toch vooral aan als een hele lange winter…”

Zege op circuit Zolder

“Ik hervatte het seizoen met de tijdrit in Zolder. Pittig om op die manier te herbeginnen, maar blijkbaar was ik meteen opgewarmd, want enkele dagen later won ik op dezelfde omloop de oefenkoers. Ik sprong in de laatste kilometer weg en kon mijn inspanning doortrekken tot op de meet. Het was alvast eens tof om op dat circuit te koersen, een unieke ervaring. De weg lag er ook perfect bij, er was nergens een putje te bespeuren”, aldus de junior van CT Luc Wallays-JRR, die vervolgens 14de werd in Vlierzele en achtste in Roeselare. “Het gevoel zat telkens goed, maar het kan natuurlijk niet iedere keer feest zijn. Je moet soms wat geluk hebben.”

“Mijn programma? Ik start zaterdag nog in Kieldrecht en vertrek dan twee weken op reis naar Oostenrijk. Ik neem geen fiets mee, maar zal daar samen met mijn oom zeker en vast een mountainbike huren om eens de bergen in te trekken. Voor de rest is het nog afwachten, want de inschrijvingen voor augustus zijn nog niet open. Ik hoop gewoon zo constant mogelijk te blijven presteren om volgend seizoen een mooie beloftenploeg te vinden. Of er nog een zege mogelijk is dit seizoen, zien we dan wel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier