De 34-jarige Cavendish heeft 30 etappezeges in de Tour achter zijn naam. De Brit is er voor het eerst sinds 2007 niet bij in La Grande Boucleen zal dus dit jaar geen gooi kunnen doen naar het record van 34 ritoverwinningen van Eddy Merckx, wat de sprinter in oktober van vorig jaar bij zijn contractverlenging nog omschreef als zijn enige overblijvende doel in het wielrennen. Nadat hij sukkelde met klierkoorts heeft Cavendish moeite om de goede vorm te pakken te krijgen. Zijn beste resultaat dit jaar is een derde plaats in een rit in de Ronde van Frankrijk.

Het Zuid-Afrikaanse team selecteerde met de Noor Edvald Boasson Hagen en de Brit Steve Cummings twee renners die al mochten vieren in de Ronde van Frankrijk. Boasson Hagen heeft drie ritzeges achter zijn naam, Cummings twee. Ook de Deen Michael Valgren zal op ritwinst mikken. De Tsjech Roman Kreuziger eindigde al vier keer in de top tien in de Tour, ook dit jaar zal hij zijn naam zo hoog mogelijk willen zien in het eindklassement. De Italiaan Giacomo Nizzolo viert zijn Tourdebuut op zijn 30e. Verder behoren de Deen Lars Bak, de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg en de Amerikaan Ben King tot de selectie.

(BELGA)

De 34-jarige Cavendish heeft 30 etappezeges in de Tour achter zijn naam. De Brit is er voor het eerst sinds 2007 niet bij in La Grande Boucleen zal dus dit jaar geen gooi kunnen doen naar het record van 34 ritoverwinningen van Eddy Merckx, wat de sprinter in oktober van vorig jaar bij zijn contractverlenging nog omschreef als zijn enige overblijvende doel in het wielrennen. Nadat hij sukkelde met klierkoorts heeft Cavendish moeite om de goede vorm te pakken te krijgen. Zijn beste resultaat dit jaar is een derde plaats in een rit in de Ronde van Frankrijk. Het Zuid-Afrikaanse team selecteerde met de Noor Edvald Boasson Hagen en de Brit Steve Cummings twee renners die al mochten vieren in de Ronde van Frankrijk. Boasson Hagen heeft drie ritzeges achter zijn naam, Cummings twee. Ook de Deen Michael Valgren zal op ritwinst mikken. De Tsjech Roman Kreuziger eindigde al vier keer in de top tien in de Tour, ook dit jaar zal hij zijn naam zo hoog mogelijk willen zien in het eindklassement. De Italiaan Giacomo Nizzolo viert zijn Tourdebuut op zijn 30e. Verder behoren de Deen Lars Bak, de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg en de Amerikaan Ben King tot de selectie.(BELGA)