Julien Vermote is enige Belg in selectie Etixx-Quick Step voor de Tour

Redactie KW

De Belgische formatie Etixx-Quick Step heeft vrijdag zijn negenkoppige selectie bekendgemaakt voor de 102e editie van de Ronde van Frankrijk, die zaterdag 4 juli in het Nederlandse Utrecht van start gaat.

Julien Vermote is de enige Belg in de selectie. Voor de 25-jarige Vermote wordt het de eerste Tour-deelname.

Voor het overige niets dan ronkende namen in de selectie van ploegmanager Patrick Lefevere. Met Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Zdenek Stybar, Matteo Trentin en Rigoberto Uran hoopt de Belgische WorldTour-formatie successen te boeken in La Grande Boucle.

“We trekken naar Utrecht met een getalenteerd en ervaren team“, vertelde sportmanager Rolf Aldag. Voor de Belgische formatie ligt het zwaartepunt in de vlakke ritten in de eerste week. “Tot de ploegentijdrit op de negende dag wordt elke dag een uitdaging, te beginnen met de individuele tijdrit in Utrecht. Ook de daaropvolgende etappe aan zee met waarschijnlijk heel wat zijwind, moet ons liggen. Daarna trekken we België in en in ons thuisland moeten we ons toch kunnen tonen aan onze fans. In de etappe met aankomst op de Muur van Hoei hebben we meerdere opties en ook op de kasseien in de vierde etappe zijn er mogelijkheden. Daarna volgen er enkele sprintetappes waarin we Mark Cavendish kunnen uitspelen. In de ploegentijdrit hebben we in het verleden al veel bewezen. We willen de eerste rustdag dan ook met voldoening ingaan. Nadien moeten we in de bergen kunnen rekenen op Rigoberto Uran, maar ook Tony Martin en Michal Kwiatkowski kunnen altijd voor een uitschieter zorgen”, aldus Aldag.

“We willen gedurende drie weken op niveau presteren en hopelijk kunnen we ook enkele dagen de gele trui dragen. Onze jongens zijn er klaar voor.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.