Julie Van De Velde bereidt seizoen voor op Isola 2000

Julie Van De Velde ...D (foto gf)
Redactie KW

Julie Van De Velde (27) is momenteel op hoogtestage in Isola 2000 in de Franse Alpen. De IJzeren Briek van 2019 zal er twee weken blijven.

“Thuis in Aartrijke sliep ik ook al twee weken in een hoogtetent van de wielerbond. Daarna moest ik er een week uit om relatief fris naar Isola 2000 te komen. In die week heb ik nog deelgenomen aan de oefentijdrit in Zolder, maar dat had ik beter niet gedaan. Ik voelde me niet zo goed na die twee weken in de hoogtetent en ik was ook even ziek geweest. Maar ik had dat wel verwacht. Uiteindelijk was het ook eens een test voor het materiaal. Ik ben blij dat ik er gestart ben, ook al was het resultaat niet wat het zou moeten zijn.”

“Ik verblijf hier alleen in een studio, maar ik heb er totaal geen probleem mee om alleen te zijn”, vervolgt Van De Velde, die vorig jaar de top 15 haalde in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik. “Grote lussen kan ik niet echt maken in de streek, omdat er niet zoveel wegen zijn, dus ik heb al een paar dezelfde weg teruggenomen. De cols liggen hier wel voor het rapen: de Lombarde, de Bonette, de Colmiane… Op die laatste klim ben ik begin deze week drie renners van Ineos tegengekomen.”

Julie Van De Velde bereidt seizoen voor op Isola 2000

Later deze stage krijgt Van De Velde gezelschap in Isola 2000 van haar ploegmate Abby-Mae Parkinson. “Samen met haar vriend Jonathan Dibben, die bij de mannenploeg van Lotto-Soudal rijdt, zal ze ook een tijdje op hoogte leven, dus misschien zal ik dan enkele trainingen met haar kunnen doen.

Hoofddoelen

Van De Velde opent haar buitenlands seizoen straks echt met de Strade Bianche. “Maar eerst wachten nog het BK ploegentijdrit, als het tenminste door zal gaan. Op 26 juli rijd ik de oefenkoers in Zolder. Mijn hoofddoelen zijn de Giro Rosa (van 11 tot en met 19 september, red.), het WK in Martigny (op 27/9, red.), als ik geselecteerd word, de Waalse Pijl (op 30/9, red.) en Luik-Bastenaken-Luik (op 4/10, red.).”

Julie Van De Velde bereidt seizoen voor op Isola 2000

Op het programma van Van De Velde, die getraind wordt door ex-renster Lieselot Decroix, staan ook het BK tijdrijden in Koksijde (20/8), de GP Plouay (26/8), La Course By Le Tour de France (29/8), het BK in Anzegem (22/9), de Amstel Gold Race (10/10) en de Ronde van Vlaanderen (18/10) geprogrammeerd.