Julie Stockman hoopt goede seizoensstart te bevestigen in de resterende maanden

Julie Stockman benutte de vrijgekomen tijd voor haar bachelorproef. © gf
Redactie KW

Elite Julie Stockman (20) startte dit seizoen beter dan anders, maar door de gekende omstandigheden kon ze die goede trend niet verderzetten. In plaats daarvan was het even terugschakelen naar wintermodus. Gelukkig komt daar stilaan verandering in.

De Waregemse opende het seizoen met een verdienstelijke 63ste plaats in Brussel-Opwijk en een 47ste stek in Outrijve. “De start van het seizoen is nooit gemakkelijk, maar dit keer ging het opvallend beter. Jammer genoeg bleef het bij die twee koersen voor het hele land in lockdown ging. Er kwam heel wat tijd vrij, die ik gelukkig nuttig heb kunnen besteden aan schoolwerk. Het schrijven van mijn bachelorproef nam sowieso veel tijd in beslag, dus in die zin was het nog een geluk bij een ongeluk dat er wat extra tijd vrijkwam”, aldus de studente sport en bewegen aan Howest Brugge. “Intussen ben ik ook blijven trainen, weliswaar in een soort wintermodus. Meer duurtrainingen en iets minder intensiteit, om zo de basisconditie verder uit te bouwen.”

BK-achtige oefenkoers

De eerste oefenkoers slaat ze over, pas volgend weekend hervat ze het seizoen in Zolder. “Het is een oefenkoers, maar eigenlijk zal het wat BK-achtig zijn. Het zullen voornamelijk Belgische rensters zijn die er starten en aangezien er elk weekend maar een wedstrijd voor dames elite is, zullen we quasi allemaal dezelfde koers rijden. In vergelijking met de andere rensters weet ik niet hoe ver ik sta, maar voor mezelf voel ik wel dat het goed zit. Qua basisconditie zeker, maar echt koersritme is natuurlijk heel moeilijk na te bootsen op training.”

Vanaf augustus zijn er ook weer interclubs mogelijk, maar het is koffiedik kijken wat daar precies van zal komen. “Ik ben al blij dat er weer koersen zijn, dan maakt het eigenlijk niet uit of het een kermiskoers of interclub is. Nu het seizoen zodanig kort wordt, wil ik in elke wedstrijd het beste van mezelf geven. In het korte seizoen dat nog rest, heeft het toch geen zin om specifiek op bepaalde wedstrijden te mikken”, aldus de dames elite van Multum Accountants-LSK-Ladies CT. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier