Julie Hendrickx soleert in Koksijde naar Belgische titel bij dames juniores

Julie Hendrickx reed een hele koers in de aanval en won zo het BK. © foto Bart
Redactie KW

Zondag 20 september vond in Koksijde het Belgisch kampioenschap voor dames jeugd plaats. Bij de juniores mocht Julie Hendrickx uit Bredene na afloop de Belgische driekleur aantrekken.

Bij de dames juniores keken de topfavorieten elkaar het wit uit de ogen en daarvan profiteerde de 17-jarige Julie Hendrickx optimaal. De Bredense van Doltcini-Corlyp Development Team was in de eerste ronde al in de aanval getrokken en soleerde uiteindelijk naar winst. Aan de streep had ze maar liefst 4’56” voorsprong op het groepje met alle favorieten. In de sprint voor de tweede plaats haalde Marith Vanhove uit Izegem het voor Julie De Wilde, Katrijn De Clercq en Fien Masure.

“Net voor de eerste doortocht aan de streep was het startschot voor de nieuwelingen gegeven”, aldus Julie Hendrickx. “Ik kon er mijn wagonnetje aanhangen en kreeg er meteen steun van ploeggenote Febe Jooris. Het voordeel was ook dat ik wist dat mijn ploeggenoten bij de juniores zouden afstoppen in de achtergrond. Het was natuurlijk nog ver, maar ronde na ronde kon ik tot mijn verbazing mijn voorsprong uitbreiden. Ik had nooit verwacht om hier te kunnen winnen, maar blijkbaar vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Mijn eerste overwinning van het seizoen en wat voor één…”

Julie Hendrickx viert haar Belgische titel bij de juniores met haar teamgenoten Febe Jooris, Julie De Wilde, Fien Masure en Stephanie Kemps.
Julie Hendrickx viert haar Belgische titel bij de juniores met haar teamgenoten Febe Jooris, Julie De Wilde, Fien Masure en Stephanie Kemps.© foto Bart

De volledige uitslag:

20200920-BK-DAMES-JUNIOREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier