Jordi Warlop hoopt een paar finales van de Vlaamse klassiekers te kunnen rijden

Jordi Warlop richt zijn pijlen op de Vlaamse klassiekers. © foto Coghe
Redactie KW

Wie Jordi Warlop deze maand aan het werk wil zien, moet op 20 juli afzakken naar het circuit van Zolder. De 24-jarige profrenner neemt er met Sport Vlaanderen-Baloise deel aan de ploegentijdrit. Op de echte herstart is het nog wachten tot de Heistse Pijl op zaterdag 1 augustus.

Ook Jordi Warlop moest half maart vloeken toen hij vernam dat alles door corona werd afgelast. De naar Roeselare uitgeweken Stuivekenskerkenaar kon 2019 met enkele sterke prestaties afsluiten en was vastberaden om dit seizoen een volgende stap te zetten. Jammer genoeg heeft hij nooit kunnen tonen wat hij allemaal in zijn mars heeft. “Ik voelde me nochtans klaar voor een sterk voorjaar”, vertelt Warlop. “Ik kende een vlekkeloze winter en ook de voorbereidingskoersen verliepen naar wens. Na de Omloop zijn we zelfs met de ploeg naar Calpe getrokken voor een extra stage. Daar werd nog stevig getraind met het oog op de Vlaamse klassiekers, de koersen waarin ik hoop ooit te kunnen uitblinken. Maar dan kom je thuis en krijg je te horen dat alle wedstrijden worden geannuleerd. Daar sta je dan met je topvorm….Natuurlijk de enige juiste beslissing, maar op dat moment piekte het wel.”

Hoogtetent

Net zoals voor de andere profrenners zat er ook voor Warlop niets anders op dan te wachten op groen licht en ondertussen de conditie zo goed mogelijk proberen te onderhouden. “En ik denk wel dat dat behoorlijk gelukt is. Ik ben alleszins tevreden met het werk dat ik geleverd heb en het gevoel dat ik nu heb. Voor het eerst in mijn leven heb ik zelfs een hoogtetent uitgeprobeerd. De voorbije vier weken heb ik in zo’n ding geslapen. Ik ben echt benieuwd naar het effect. Hopelijk draait het goed uit, anders zal ik hem weer mogen weg doen”, lacht Warlop, die straks deelneemt aan de ploegentijdrit in Zolder (20 juli) en de Heistse Pijl (1 augustus). “De verdere invulling moet nog besproken worden. Maar sowieso wil ik op mijn best zijn in de Vlaamse klassiekers. Daar hoop ik toch een paar keer de finale te kunnen rijden.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier