Joran Luyssen aan sterk seizoen bezig

Joran Luyssen is uitstekend op dreef. (Foto Coghe)
Redactie KW

Joran Luyssen is bezig aan een uitmuntend seizoen bij de 14-jarige aspiranten. In 2018 stond hij maar liefst 14 keer op het podium, waaronder een derde plaats op het provinciaal kampioenschap, een derde plaats op het Vlaams kampioenschap en twee zeges! En daar kan gerust nog iets bijkomen, want de Adinkerkenaar is de laatste weken uitstekend op dreef.

Drie overwinningen behalen, dat waren de ambities waarmee Joran aan zijn laatste jaar bij de aspiranten begon. En die doelstelling heeft hij bijna bereikt. Nog één zege heeft hij nodig, maar ook zonder blijft het een meer dan geslaagd seizoen voor de 14-jarige wielrenner.

“Dat mag je wel stellen”, knikt Joran. “Ik had drie zeges vooropgesteld, maar ik ben wel heel tevreden met wat ik tot nu toe heb gepresteerd. Mijn seizoensbegin was wat minder, maar na een tijdje kreeg ik de goede conditie te pakken. Zo werd ik in juni mooi derde op het PK in Roeselare. Een lastige koers met een kasseihelling van 300m waar we twaalf keer over moesten. Ik had er graag gewonnen, maar Germonprez werd de verdiende kampioen.”

Een bronzen medaille

Op 1 juli kwam dan toch die eerste zege van 2018 voor de aspirant van het Team Mahieu – Kona – Vandermeeren. In Rekkem toonde hij zich de sterkste na een echte milllimeterspurt. Een mooi moment voor Joran, maar het hoogtepunt van zijn seizoen volgde nog een paar weken later toen hij naar de derde plek snelde op het Vlaams kampioenschap.

“Het is al mooi geweest, maar nog eens kunnen juichen zou de max zijn”

“Ik ben ontzettend trots op mijn bronzen medaille!” glundert de snelle man uit Adinkerke. “Het was opnieuw een zware wedstrijd met een hoog tempo. Aaron Dockx was die dag de sterkste, maar na hem werd er gesprint voor de tweede plaats. Ik moest hierin de duimen leggen voor de Belgische kampioen, maar kon toch met een goed gevoel naar huis terugkeren. Ik had niet verwacht om daar op het podium te staan. Dat maakt het alleen maar nog mooier!”

Nog goed in vorm

Ook na het VK bleef Luyssen de ereplaatsen opstapelen, met tussendoor een 15de plaats op het BK in Quaregnon. Begin september mocht hij dan toch een tweede keer juichen in Gistel en ook die derde zege is niet meer veraf. “Ik rij nog twee, misschien drie koersen, dus het kan nog”, knikt de student wetenschappen aan het college in Veurne. “Met de conditie en motivatie zit het zeker nog snor. Zaterdag reed ik samen met Jasper Dekien een duotijdrit in Adinkerke. We werden er eerste bij de kids en tweede bij de volwassenen. Een inspanning die ik de dag nadien nog voelde in koers, maar ik kon toch een derde plaats uit de brand slepen. Het is al mooi geweest, maar nog eens kunnen juichen zou de max zijn”, besluit Joran Luyssen. (BVS)