Jonge renners mogen komende dagen brug voor BK Cyclocross in Oostende uittesten

De brug is zo goed als klaar. De volledige metalen constructie staat er, maandag worden de details afgewerkt. © JRO
Redactie KW

De brug van acht meter hoogte die boven de tramleidingen werd gebouwd voor het BK Cyclocross op 7 en 8 januari in Oostende is zo goed als afgewerkt.

De brug werd gebouwd om de Hippodroom Wellington en het strand met elkaar te verbinden.

“Alles is zeer goed verlopen, we hebben geen enkele vertraging opgelopen”, zegt voorzitter Rik Debeaussaert. “Er zijn nog enkele details die afgewerkt moeten worden, maar de brug staat er. In principe zou de brug maandag, ten laatste dinsdagmorgen moeten afgewerkt zijn. Maandag worden de sandwichpanelen van 18 meter hoogte aangebracht, waar dan de verschillende sponsors op komen. Ook de kerstverlichting wordt nog door de stad geplaatst. In totaal zitten ongeveer 10.000 bouten en moeren in de brug. De firma die de stalen structuur bouwde heeft prima werk geleverd, alles past perfect in elkaar. We hebben alvast enkele jonge renners uitgenodigd die in de loop van volgende week de brug zullen uittesten.”

De brug is in totaal 129 meter lang, 6 meter breed en 8 meter hoog. Aan de kant van de zee telt de helling 38 meter en aan de kant van de Hippodroom is de helling 38 meter, beide zijden hebben een helling van 21 procent. Per ronde is dat zo’n 90 meter klimwerk, er worden tien ronden gereden, dus mag je rekenen op zo’n kleine kilometer klimwerk. De brug is enkel toegankelijk voor de renners en wordt volledig afgesloten, toegang tot de brug is niet mogelijk.

(JRO)