Jonas Rickaert: “Zullen vanavond twee of drie glaasjes drinken”

© belga
Tom Vandenbussche

Mathieu van der Poel won dus de Ronde van Vlaanderen 2020 en dat heeft de Nederlander ook te danken aan twee West-Vlaamse ploegmaats, Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch. “Het zal hier vanavond ontploffen, denk ik.”

Jonas Rickaert uit Beveren-Roeselare is bezig aan een voortreffelijk seizoen en ook vandaag reed hij een degelijke Ronde van Vlaanderen in dienst van zijn kopman bij Alpecin-Fenix, Mathieu van der Poel. “Het was mijn taak om Mathieu tot de tweede beklimming van de Oude Kwaremont bij te staan. De opeenvolging Kwaremont-Patersberg is voor mij toch net iets te zwaar. Dat wisten we vooraf en dus moest ik het tot daar doen. Ik heb mijn job kunnen doen en ben dus tevreden.”

Jonas Rickaert:
© BELGA

Van der Poel had erg naar deze periode toegeleefd. Dat zag ook Rickaert. “We hadden de voorbije week eigenlijk dagelijks contact. Mathieu was enorm gemotiveerd. Met de hele ploeg leefden we ook heel hard naar deze koers toe. Gisteren tijdens de meeting was het ook heel duidelijk. Er was maar één doel: de Ronde winnen met Mathieu. Hij kreeg dan ook nog eens rugnummer 51 toegewezen. En hij reed met zijn witte broek. We weten intussen: als hij dat doet, staat er altijd iets speciaals te gebeuren en is hij onklopbaar. Dat is vandaag ook gebleken”, aldus Rickaert, die woensdag zijn seizoen afsluit met Brugge-De Panne.

Jonas Rickaert:
© BELGA

Rickaert kijkt nu al uit naar komend seizoen, want Alpecin-Fenix zal onder meer startrecht krijgen in de Tour. “De ploeg groeit en dus moeten wij, renners, meegroeien. Als ik een goeie winter kan doormaken en blessurevrij blijf, moet dat lukken. We zitten in een positieve vibe. Dat het dus maar vlug 2021 is”, lacht de 26-jarige West-Vlaming, aan zijn tweede campagne bij de troepen van de broers Roodhooft bezig. “Maar eerst deze zege van Mathieu vieren. Vanavond zullen we dat dan ook doen met onze bubbel. Ik vermoed dat we in het hotel twee of drie glaasjes zullen drinken”, besluit Rickaert met een kwinkslag.