John Degenkolb spurt naar de zege in Milaan-San Remo

© BELGA
Redactie KW

John Degenkolb heeft Milaan-Sanremo op zijn palmares geschreven. De 26-jarige Duitser van Giant-Alpecin was in de eerste grote wielerklassieker van het seizoen de snelste van een omvangrijke kopgroep. Hij verwees de Noor Alexander Kristoff, de winnaar van 2014, en de Australiër Michael Matthews naar de dichtste ereplaatsen. Peter Sagan en Niccolo Bonifazio vervolledigden de top tien, Jürgen Roelandts werd eerste Belg op de elfde stek.

La Primavera werd gekleurd door een ontsnapping van elf renners, met onder meer Serge Pauwels. Zij bleven samen tot aan de Capo Berta, op de top bleven nog vier vluchters over (Pauwels, Julien Berard, Matteo Bono en Stefano Pirazzi). Even verderop koos Bono het hazenpad, op 25 km voor de streep was hij er echter aan voor de moeite en volgde er een hergroepering.

Lang duurde die echter niet, want even verderop ontsnapten Daniel Oss en Geraint Thomas. Op de Poggio reed de Brit de Italiaan uit het wiel, op 5 km van de streep was het Greg Van Avermaet die Thomas bijbeende. Hij bracht de voorwacht van het peloton mee. Philippe Gilbert, wereldkampioen Kwiatkowski, Ciolek en Stybar waren daar omwille van een valpartij niet meer bij. Het kwam uiteindelijk tot een sprint van zo’n 25 renners, waarin Degenkolb zich de snelste toonde.

De top tien:

1. John Degenkolb (Dui)

2. Alexander Kristoff (Nor)

3. Michael Matthews (Aus)

4. Peter Sagan (Svk)

5. Niccolo Bonifazio (Ita)

6. Nacer Bouhanni (Fra)

7. Fabian Cancellara (Swi)

8. Davide Cimolai (Ita)

9. Tony Gallopin (Fra)

10. Edvald Boasson Hagen (Nor)

(Tekst en foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier