Johan Museeuw en Paul Herygers, peter van Belgische kampioenschappen in Middelkerke

Johan Museeuw en Paul Herygers zijn peter van de Belgische kampioenschappen veldrijden en op de weg in 2022.© Luc Cassiman
Johan Museeuw en Paul Herygers zijn peter van de Belgische kampioenschappen veldrijden en op de weg in 2022.© Luc Cassiman
Paul Bruneel

Volgend jaar vinden de Belgische kampioenschappen veldrijden en op de weg plaats in Middelkerke. Paul Herygers heeft het peterschap aanvaard voor het BK veldrijden, Johan Museeuw voor het BK op de weg.

Er is nu een princiepsakkoord tussen Middelkerke, Nieuwpoort, het Agentschap Natuur en Bos en het Ministerie van defensie dat het BK veldrijden, op 8 en 9 januari 2022, zal gereden worden op het domein van de legerbasis van Lombardsijde op het grondgebied van Nieuwpoort. Paul Herygers heeft het peterschap aanvaard.

Superprestige wedstrijd jaar uitgesteld

De superprestigewedstrijd die normaal in de maand februari wordt georganiseerd in Middelkerke wordt een jaar on hold geplaatst, maar er is al een overeenkomst dat in 2023 de superprestige opnieuw in Middelkerke zal plaatsvinden.

Het Belgisch kampioenschap op de weg vindt plaats op 26 juni 2022 en hiervoor heeft Johan Museeuw het peterschap aanvaard.

Kampioenschappen in concessie

Het gemeentebestuur wil de beide kampioenschappen in concessie geven om de druk op het gemeentepersoneel te verminderen. Schepen Henk Dierendonck (Lijst Dedecker): “De druk bij bepaalde diensten zou te groot zijn en andere zaken zouden hierdoor vertraging oplopen.”

Ondertussen is er dit jaar ook nog op 17 en 18 juli het Belgisch kampioenschap trial in Middelkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.