Joeri Calleeuw klaar om te vlammen met zijn nieuwe ploeg

De vier West-Vlamingen bij Shifting Gears-Jielker Geldhof met v.l.n.r.: Dries Claes, Aloïs Mus, Joeri Calleeuw en Hakim Verbeure (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Na drie seizoenen bij de profs is Joeri Calleeuw (32) opnieuw van de partij bij de elite zonder contract. De naar Oostende uitgeweken Zedelgemnaar doet dat in de kleuren van het nieuwe Shifting Gears-Jielker Geldhof en is gemotiveerd om te schitteren als vanouds.

Dat het bij Joeri Calleeuw kriebelt om aan het nieuwe seizoen te beginnen, is duidelijk. De Oostendenaar stond vorig weekend zowel op zaterdag in Emelgem als op zondag in Bottelare aan de start van de clubkampioenschappen. “Ik ben blij dat ik weer kans koersen na een lange winter. De voorbereiding is naar wens verlopen en ik heb kunnen doen wat ik wou. Dat ik aan de start stond van die twee clubkampioenschappen was vooral om in het juiste ritme te komen. Je gaat in koers ook altijd dieper dan op training. De resultaten waren van geen tel. Ik voelde me goed en heb kunnen koersen”, aldus de 32-jarige Joeri Calleeuw.

“Hakim Verbeure is in mijn ogen in de sprint even rap als Timothy Dupont”

“Wat ik van het nieuwe seizoen verwacht? Ik hoop opnieuw veel te kunnen winnen, zowel in kermiskoersen als in interclubs. Het wordt uiteraard niet gemakkelijk, maar het moet lukken als ik mijn normale niveau haal. Ik kijk er alvast naar uit. De voorbije seizoenen in Franse loondienst moest ik te veel koersen rijden waarin ik op voorhand wist dat ik er niets te zoeken had. Het in dienst rijden bij Verandas Willems was meer mijn ding. Maar nu zit ik met Shifting Gears-Jielker Geldhof opnieuw bij een fantastische ploeg en is de goesting groot”, aldus Joeri, die zich in 2011 en 2014 tot Belgisch kampioen bij de elite zonder contract kroonde.

Ideale mix

Joeri stelt even zijn West-Vlaamse ploegmaats, allen elite zonder contract, voor.

Dries Claes (Damme): “Hij was de voorbije jaren actief in de nevenbonden en is gemotiveerd. Hij rijdt heel rap en kon wringen in het peloton. Het viel mij op dat hij in Bottelare veel vooraan in het peloton zat. We zullen op hem kunnen rekenen als er eens een gaatje moet gedicht worden.”

Aloïs Mus (Brugge): “Hij heeft enorm goed getraind deze winter en heeft mij al verbaasd op training. Hij zal met plezier in dienst rijden, maar zal zeker ook zijn eigen kans mogen gaan.”

Hakim Verbeure (Brugge): “Hij zou wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden. Hij heeft vorig seizoen al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan en zal dit seizoen zeker nog een stap zetten. Ik heb veel respect voor hem, want hij doet alles in combinatie met zijn winkel. Zo staat hij soms om 5.30 uur al op om te gaan trainen en zit na een hele dag werken soms nog eens op zijn fiets. In mijn ogen is hij even rap in de sprint als Timothy Dupont. Als we hem fris aan de meet krijgen, zal hij zeker zijn overwinningen meepikken.”

Naast de vier West-Vlamingen maken ook Bjorn De Decker, Hans Dekkers (“de huidige nationale kampioen van Nederland bij de elite zonder contract en ex- prof. Hij heeft een mooie carrière achter de rug en is er al 36 jaar, maar hij is nog altijd enorm gemotiveerd”), Alexander Alonso, Jean-Pascal Bolle, Michiel Minnaert, Michael Ossieur, Bart Verhasselt, Jari Verstraeten en Pieter Willems deel uit van het team. “Een ideale mix.”

Interclubs

Shifting Gears-Jielker Geldhof rijdt momenteel een twaalftal interclubs. “We zouden daar graag nog een paar grote koersen aan toevoegen. Organisaties die nog een plaatsje hebben en ons aan de start willen, mogen altijd contact opnemen met mij.”

(Stijn Moerman)