Jeugdwielrenners te gast in Wielsbeke

Het podium bij de 8-jarigen. © foto VW
Redactie KW

Zondag was Wielsbeke het decor voor wielerwedstrijden bij de jeugd.

Bij de 8-jarigen won Aurelio Vanluchene. De kleinzoon van organisator in Wielsbeke Bernard Vanluchene en zoon van ex-renner Stijn Vanluchene haalde het met kleine voorsprong op een drietal. Iljo Crul ging in de spurt voor de tweede plaats Senne Van Geert en Thybe Breemeersch vooraf. Marthe Pennynck mocht met winst bij de meisjes mee op het podium.

Het podium bij de 9-jarigen.
Het podium bij de 9-jarigen.© foto VW

Bij de 9-jarigen sprintte een acht man sterke kopgroep voor de zege. Deze werd door Lowie Paulus gewonnen. Willem Maris werd tweede en Eden Vanhee derde. Romy Deprince haalde het bij de meisjes nadat favoriete Margaux Soetaert na bandbreuk vroegtijdig uit de wedstrijd verdween.

Het podium bij de 10-jarigen.
Het podium bij de 10-jarigen.© foto VW

Wannes Descan was outstanding bij de 10-jarigen. Ontsnapt tijdens de tweede ronde bouwde de Kachtemaar een voorsprong van een volle minuut op. Emiel Pyl was de snelste in de pelotonsspurt voor de tweede plaats. Robbe Staelgraeve werd derde. Maya Louagie ging bij de meisjes Vienna Crul Crul vooraf.

Het podium bij de 11-jarigen.
Het podium bij de 11-jarigen.© foto VW

Een twintig man sterke kopgroep meldde zich voor de eindsprint bij de 11-jarigen. Liam Depoorter ging hierin Rune Heylen en Ibe Van Houte vooraf. Juliette Battaille mocht als enig meisje mee op het podium.

Het podium bij de 12-jarigen.
Het podium bij de 12-jarigen.© foto VW

Mauro Keppens trok bij de 12-jarigen tijdens de studieronde alle registers open. Eerst zes en finaal nog eens drie achtervolgers sloten bij de vroege vluchter aan. Initiatiefnemer Mauro Keppens verschalkte tijdens de slotronde in het zicht van de aankomst zijn metgezellen en bleef met een paar seconden voorop. Sune De Valck won de spurt voor de tweede plaats voor Dylan Ven Den Berghe. Cara Vande Moortel ging bij de meisjes Kaylee Servranckx vooraf.

Het podium bij de 13-jarigen.
Het podium bij de 13-jarigen.© foto VW

Bij de 13-jarigen zorgde Maurice Hoorens met een vroege aanval meteen voor animo. Terug tot de orde geroepen beschikte de renner van Onder Ons Parike over voldoende reserves om in de eindsprint het laken naar zich toe te trekken. Uitblinker Maurice Hoorens ging Jul Hélin vooraf. Opmerkelijke prestatie liet Auke Debuyser optekenen. Tussen de jongens werd deze Knesselaarse lady knap derde. Noah Coninckx volgde als vierde.

Het podium bij de 14-jarigen.
Het podium bij de 14-jarigen.© foto VW

Célian Deweerd zorgde bij de 14-jarigen voor een eerste speldenprik. Iets meer overtuiging stak er vervolgens in een poging van Jenthe Verstraete en Luca Maes. Zij bouwden een voorsprong van 30 seconden op wat niet volstond om buiten schot te blijven. Lomme Van Den Meersche, Corneel Vanslembrouck, Jenthe Verstraete en Wout Hemeryck gingen vervolgens eveneens zonder succes hun kans. In de daaropvolgende groepsspurt haalde Cedric Keppens het voor Jame Van Dyck en Nolan Huysmans. Laerke Expeels werd primus bij de meisjes.

Bekijk hieronder de volledige uitslagen.

(VW/ foto’s VW)

Wielsbeke 10-jarigen (2)

Wielsbeke 11-jarigen (2)

Wielsbeke 12-jarigen

Wielsbeke 13-jarigen (2)

Wielsbeke 14-jarigen (2)

Wielsbeke 8-jarigen (2)

Wielsbeke 9-jarigen (2)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier