https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wielerclub Gaverzicht-Be Okay telt af naar zondag

Florian Vandersteene verdedigt als 12-jarige de Deerlijkse kleuren. © (Foto VW)
Redactie KW

De jeugd wordt op uitzondering van zij die weerhouden zijn door hun vormsel nu zondag 12 september massaal op de afspraak verwacht in Deerlijk.

Wielerclub Gaverzicht-Be Okay organiseert traditiegetrouw aan de Guido Gezellestraat haar Dumo Project Wielerjeugdhappening. “Zoals bij onze vorige edities wordt er gereden op het traditioneel parcours met vanuit de Guido Gezellestraat langs de St. Amandstraat, de Pikkelstraat, de Paanderstraat om na anderhalve kilometer de aankomstlijn aan de Guido Gezellestraat een eerste keer te overschrijden”, stipt ere-voorzitter Walter Coucke aan.

Alle clubleiders beamen het. In Deerlijk wordt een van de mooiste en vooral veilige omlopen binnen onze provincie uitgestippeld. Brede goed onderhouden wegen met amper bochtenwerk beperken het risico op valpartijen en materiële averij.

Promotie

Met een knipoog naar jongeren die straks hun eerste stappen willen zetten in de wielersport is er de jaarlijkse promotionele activiteit. “Het aspect competitie komt hierin pas op de tweede plaats”, stelt verantwoordelijke Guillaume Deceuninck. “Dit omlijstingsgebeuren is vooral recreatief bedoeld. Uiteraard met de doelstelling om naar de toekomst toe te rekruteren. Een opzet waar wij de voorbije jaren steeds in slaagden.”

Jongeren die aan deze initiatie wensen deel te nemen wordt gevraagd om zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot en met zaterdag via e-mail aan wielerjeugdhappening@gmail.com.

“Aan hen vragen wij om zich zondag vanaf 8u30’ tot uiterlijk 9u30’ aan de inschrijvingstafel te melden voor het afhalen van hun rugnummer”, vervolgt Guillaume Deceuninck. “Daarbij aansluitend is er een begeleide toertocht. De testwedstrijden zelf worden vanaf 12u30’ gereden. Zij geboren in 2007 tot en met 2010 dienen 10,5km verdeeld over 7 ronden af te leggen. Voor zij geboren tussen 2011 en 2014 beperken wij de afstand 4,5 km over 3 ronden. Naargelang het deelnemersaantal splitsen wij in een aantal reeksen. Interessant om weten is dat er vrije keuze van versnellingen is”, besluit Guillaume Deceuninck. (VW)

Programma

– 10u30’ Reeksen voor miniemen (8 t/m 11-jarigen)

– 12u30’ Reeksen voor niet-aangeslotenen (geboortejaren 2007 t/m 2014)

– 14 uur Aspiranten 12-jarigen (21km)

– 15 uur Aspiranten 13-jarigen (27km)

– 16u15’ Aspiranten 14-jarigen (45km)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.