https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tieltenaar Dimi Van Pamel rijdt thuiskoers met Keizer der Nieuwelingen

Dimi Van Pamel hoopt op een sterke prestatie in de koers van de Hoger Op Vrienden, waarvan zijn vader Davy voorzitter is. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

In eigen Tielt mag Dimi Van Pamel de Keizer der Nieuwelingen, finale van de Beker van België, rijden. Met Lomme Van den Meerssche (ook Tieltenaar), Gaetan Warnier en Brent Deltombe zit hij in de provinciale ploeg.

Ten huize Van Pamel zal er zondag een beetje stress zijn. Vader Davy is voorzitter van de organiserende Hoger Op Vrienden. Zoonlief Dimi – een kerel van twee meter en één centimeter – probeert in eigen stad een plaats binnen de top tien te versieren. Maar de aanloop naar de Keizer der Nieuwelingen loopt niet vlekkeloos.

“Vorige week werd ik ziek”, verduidelijkt de pion van Canguru-QTS-Air College Cycling Team. “Zaterdag koerste ik in Houthulst, maar dat was geen meevaller. Ik was ook van plan om zondag te koersen, maar laste een training in. Hopelijk voel ik me zondag opnieuw de oude en kan ik met de eerste groep naar de aankomst rijden. Voel ik me in orde, probeer ik de top tien te halen. Voor eigen volk een podiumplaats versieren, zou prachtig zijn. Dat wordt niet makkelijk, want de beste nieuwelingen van het land zakken naar Tielt af.”

Voor Flandriens

Van Pamel komt met de beste parcourskennis aan de start. Vorig jaar werkte hij ook de coronaversie van de Keizer af. Toen was deze wedstrijd geen manche van de Beker van België, want die competitie werd door de pandemie geschrapt. “Een hele lastige wedstrijd”, herinnert Van Pamel zich nog goed. “Volgens de weersverwachtingen wordt het zondag iets voor Flandriens. De Keizer der Nieuwelingen wordt lastig gemaakt door het draaien en keren in het centrum van Tielt. Als de wind op de Wingensesteenweg op de neus staat, wordt het harken.”

Zondag wordt de eerste echte herfstdag. Met regen en stevige windstoten. Voor jongens van 15 en 16 jaar wordt het niet makkelijk koersen. En zeker voor Dimi Van Pamel, die volgend seizoen naar het Isorex trekt, niet. Door zijn lengte zit hij bij geen enkele leeftijdsgenoot uit de wind. Voor de Keizer kreeg hij een extra prikkel. “Ik doe vakantiejobs in de fietsenzaak van Dries Marichael. Tijdens de vakantie wees hij me er vaak op dat hij precies 20 jaar geleden de Keizer won.” (Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.