https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostrozebekenaar Michiel Lambrecht wint voor eigen deur

Michiel Lambrecht. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Net als vorig jaar geen Herfstcriterium in Oostrozebeke. Toch staat er koers op het kermisprogramma. De organisatoren van het profcriterium geven met kermiskoersen voor nieuwelingen en junioren de jeugd extra kansen.

Bij de junioren wordt thuisrijder Michiel Lambrecht (18) de blikvanger. De vicekampioen van België komt aan de start. Normaal is hij vaste waarde in de selecties van Acrog-Tormans Balen BC, maar de Kempense ploeg neemt niet deel aan Parijs-Roubaix U19. Zodat Lambrecht, die deze week aan de universiteit studies handelswetenschappen aanving, in eigen dorp kan koersen. Daags nadien trekt hij ook naar Ingooigem.

Weinig inschrijvingen junioren

“Met mijn ploeg rijd ik in het weekend van 9 en 10 oktober enkel nog de tweedaagse La Philippe Gilbert”, verduidelijkt Lambrecht. “Dus kan ik in eigen Oostrozebeke meedoen. Mijn vader zit al enkele jaren in het comité dat het Herfstcriterium organiseert. Omdat het door de pandemie twee rare jaren zijn, beslisten ze ook dit jaar geen profcriterium te geven. Maar wel twee jeugdwedstrijden. Bij de junioren ligt het aantal inschrijvingen momenteel niet hoog, maar de voorinschrijving is nog niet lang open.”

“Ik vermoed dat enkele renners nog zullen switchen van Heestert naar Oostrozebeke. Voor mij is het leuk eens voor eigen volk te kunnen koersen. Dat motiveert. Op het toertje van bijna zes kilometer passeren we aan de eigen deur. Er zullen veel supporters komen. Ik hoop nog eens te winnen.”

Intussen besliste Lambrecht om bij de overstap naar de beloften lid te worden van het continentale Bingoal-Pauwels Sauces WB Development Team. (HF)

Zaterdag 2 oktober in Oostrozebeke: nieuwelingen om 13.30 uur, junioren om 15.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.