https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Xander Carrewyn genoot volop van vierdaagse

Voor Xander Carrewyn gaat het beter dan verwacht. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Xander Carrewyn (15) voelt zich dit seizoen duidelijk in zijn sas op de fiets. De eerstejaarsnieuweling van KVC Noordzeemeeuw kon tot nu toe elke wedstrijd vlot uitrijden.

“Ik kan inderdaad zeker niet klagen. Mijn papa Kurt had vooraf gezegd dat het geen schande zou zijn om eraf gereden te worden, maar het gaat dus beter dan verwacht. Ik ben echt zeer tevreden, want ik kan mijn vorm ook doortrekken.” Enkele weken geleden zette de Gistelnaar – die vorig jaar naar Westkerke verkaste – een opvallende reeks van drie noteringen als 14de neer. “Maar die keer in Egem-Pittem was zeker mijn beste koers. Er stonden 64 renners aan de start en we zijn met 14 aangekomen. Ik was de derde eerstejaars. Het was echt een hele harde koers, op het einde blijven dan alleen goeie renners over.”

Ploegentijdrit

Afgelopen weekend stond Xander aan de start van de West-Vlaanderen Cycling Tour. De 15-jarige nieuweling wist zich in elke rit in lijn netjes in het peloton te nestelen. “Het was een hele mooie ervaring om zo’n ronde te rijden. En zeker in zo’n sterk deelnemersveld, alle goeie stonden aan de start.” De geschrapte ploegentijdrit van vrijdag in Ooigem was wel een serieuze afknapper. “Ik wou dat inderdaad heel graag een keer doen. Blijkbaar was er te laat toestemming gevraagd aan de politie. Donderdag wisten we al van ploegleider Filip Deschuytter dat ze een alternatief parcours zochten voor de tijdrit. We zaten vrijdagmiddag nog thuis toen op Facebook verscheen dat het was afgelast.”

De ex-voetballer van SK Snaaskerke wil zijn goede vorm graag nog doortrekken tot het einde van het seizoen. “Binnen twee weken doe ik mee in Zulte, maar met de top 10 of zo ben ik niet speciaal bezig. Ik wil gewoon weer proberen mee te zijn met het peloton, de rest is bonus”, blijft Carrewyn bescheiden.

(Adriaan Clynckemaillie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.