https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Viktor Vandenberghe koerst zaterdag voor eigen volk: “En daarna crossen”

Viktor Vandenberghe doet het op de weg beter dan verwacht. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Viktor Vandenberghe legt op dit moment de laatste hand aan zijn voorbereiding op het veldritseizoen. Daarom rijdt hij dit weekend nog twee wegwedstrijden, waarvan eentje voor eigen volk in Vichte. Het was nu de eerste keer dat hij ook een wegseizoen gereden heeft en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd: de zegeteller staat momenteel al op drie.

“Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo goed ging gaan, want het was nu het eerste seizoen dat ik in de zomer volop op de weg gekoerst heb. Passendale was m’n allereerste overwinning in deze discipline en daarna volgden nog Aalbeke en Dikkebus. Waarom ik nu pas echt op de weg gereden heb? Toen deze winter plots alle jeugdcrossen stilgelegd werden, moest ik wel iets zoeken waarmee ik de conditie op peil zou houden, daarom ben ik me op de weg gaan toeleggen. Tijdelijk weliswaar, want ik blijf het liefst in het veld rijden. Ik vind het gewoon leuk om gedurende die 40 minuten echt à bloc te rijden door de modder. Rond de cross hangt er ook een heel aparte, plezante sfeer, die je op de weg niet of minder vindt. Ik rijd nog twee wedstrijden dit weekend: een thuiskoers in Vichte en een klimkoers in Couvin. Daarna is het tijd om volop voor de cross te gaan.”

Starten in Nederland

Is het met de covid-beperkingen mogelijk om in het eerste weekend de Kleeberg Cross in het Nederlandse Mechelen te rijden, dan rijd ik daar m’n eerste veldrit van het seizoen. Anders zal het de week erna in Lokeren zijn. Ik kijk er echt naar uit. Vorig jaar was ik in de eerste crossen echt goed bezig, ik haalde mooie uitslagen, maar kon die lijn niet doortrekken door corona. Echt ambetant, laat ons hopen dat alles dit jaar wel kan doorgaan. Mijn ambitie is om een goed, constant seizoen te rijden, met graag geregeld eens een toptienplaats. Waar mogelijk zal ik zo veel mogelijk de A-crossen uitkiezen, waar de profs ook rijden.”

Zal er zoveel mogelijk A-crossen uitkiezen

Op de weg is de renner van Bert Containers – Pauwels Sauzen CT nog steeds tweedejaarsnieuweling, maar in het veldrijden maakt hij de overstap naar de juniores. Hij ziet daar alvast geen grote problemen in. “Je komt weliswaar tegen renners uit die wel al crossen van 40 minuten gereden hebben, terwijl we het bij de nieuwelingen ‘slechts’ bij een halfuur houden, maar anderzijds heb ik twee jaar geleden ook al tegen de meeste renners daarvan gereden. Het zou dus wel redelijk vlot moeten gaan”, aldus de Anzegemnaar, die overigens nog maar een kleine drie jaar aan het koersen is. (Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.