Viktor Soenens snelste van vier bij nieuwelingen in Kooigem

© (Foto WO)
Redactie KW

Voor de zevende Sint Laurentiusprijs in Kooigem kwamen op dinsdag 3 augustus amper 33 nieuwelingen opdagen.

De eerste aanval in de derde van de negen af te leggen ronden bleek meteen de goede. Romain Dierick en Arne Desimpelaere reden 30 seconden weg uit het peloton. Een ronde later trokken Viktor Soenens en Milan Donie in de tegenaanval. De twee achtervolgers konden vooraan aansluiten en meteen was de wedstrijd gereden.

Het peloton verloor ronde na ronde veel tijd zodat ze met nog één ronde voor de boeg uit koers werden genomen, hun achterstand bedroeg toen al meer dan zes minuten. Vooraan bleven de vier samen en het was Viktor Soenens die naar de zege spurtte. In zijn spoor werden Romain Dierick, Arne Desimpelaere en Milan Donie tweede derde en vierde. De pelotonspurt voor de vijfde plaats op zes minuten was dan weer een kolfje naar de hand van Kenji Coenen.

“Oef de allereerste zege sinds ik begon te koersen”, klonk het bij Viktor Soenens. “Ik wist dat ik kans maakte als ik zag wie er mee was in de kopgroep, er was maar één renner die ik niet kende en waarvan ik zijn spurtcapaciteiten niet kon inschatten. Eens de spurt op gang kwam voelde ik dat het me zou lukken. Het is vooral genieten, ik ben superblij dat ik dat kon waarmaken.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.