Victor Vaneeckhoutte ambitieus voor BK wielrennen voor nieuwelingen: “Golvende omloop is voordeel”

Victor Vaneeckhoutte (links) werd tweede op het PK tijdrijden, na Viggi Vanneste (midden) en voor Dimi Van Pamel
Redactie KW

Zondag staat Victor Vaneeckhoutte aan de start van het Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen in Liedekerke. Naar jaarlijkse gewoonte is het gezin Vaneeckhoutte deze week op vakantie aan de Mont Ventoux om nog de laatste loodjes te leggen aan de voorbereiding. De tweedejaarsnieuweling is sowieso al aan een goed seizoen bezig en boekte enkele weken geleden nog zijn eerste overwinning bij de nieuwelingen.

De familie Vaneeckhoutte brengt naar jaarlijkse gewoonte haar vakantie door aan de Mont Ventoux. Elk jaar probeert Victor z’n tijd op de beklimming te verbeteren en dat is hem tot nu toe al iedere keer gelukt. De tijd die hij dit jaar probeert te verbreken: 1u25’ op de beklimming vanuit Bédoin.

“We zijn meteen vertrokken na het BK tijdrijden van afgelopen zaterdag in Koksijde. Ik reed er een 13de tijd en ben daar behoorlijk tevreden mee. Ik heb vooral veel tijd verloren in de bochten, omdat ik het parcours niet zo goed had kunnen verkennen. Maar goed, ik had er ook niet speciaal naar toegeleefd, dus ik mag zeker niet klagen. Het BK op de weg, komende zondag in Liedekerke, is alleszins belangrijker. Ik heb het parcours nog niet in detail kunnen bekijken, maar de streek kennende zal het zeker een golvende omloop zijn, dat is in mijn voordeel. Ik wil echt wel voor de winst gaan, maar met podium zou ik natuurlijk ook al zeer tevreden zijn”, aldus Victor.

Dat is natuurlijk ambitieus, maar zeker ook niet onterecht. Vorige maand boekte hij in Merelbeke zijn eerste overwinning bij de nieuwelingen en de afgelopen weken viel hij nooit buiten de top vijf (met uitzondering van het BK tijdrijden).

Overstap juniores

Het is nog enkele maanden wachten, maar het kan geen kwaad om al eens vooruit te blikken op volgend seizoen, waarin Victor de stap naar de juniores maakt. “Het is natuurlijk niet gemakkelijk om in te schatten hoe vlot die overstap zal verlopen, maar ik ben vol vertrouwen. Ik zal er opnieuw tegen de renners koersen tegen wie ik vorig jaar al koerste, dus dat zou wel goed moeten komen. Specifieke koersen heb ik nog niet op het oog, maar ik hoop wel geregeld een ronde in het buitenland te mogen rijden. Vorig jaar heb ik al eens een buitenlandse kermiskoers gereden, maar een meerdaagse ronde is natuurlijk nog iets anders”, aldus de renner van Canguru-QTS-Air College, inmiddels al aan zijn achtste seizoen bezig. (RR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.