Vernieuwd bestuur organiseert Grote Prijs Elverdinge

We herkennen Jasper Lobelle, Kristof Sennesael, Wannes Pattyn, Enrique Develter, Cassandra Pyck en lokaalhouder Sam Louagie. Brecht Six, Jonas Crombez en koersdirecteur Rik Couchez ontbreken. (foto RLa)
Redactie KW

Op zaterdag 11 september strijkt het wielerpeloton neer in Elverdinge.

“Dat Elverdinge een wielerdorp is sinds 1948 willen we in ere houden”, vertelt Kristof Sennesael van het organisatiecomité van de Grote Prijs Elverdinge. “Naast onze klassieke wedstrijd voor wielertoeristen organiseren we voor het eerst ook een wedstrijd voor nieuwelingen en hiervoor kunnen we een beroep doen op extra bestuursleden en medewerkers.”

Kristof (35) is zelf fervent fietsliefhebber. “Ik heb gekoerst bij de nieuwelingen en juniores van mijn 15de tot mijn 18de. Nu neem ik deel aan wedstrijden van de wielertoeristen, een circuit van een achttal wedstrijden van ongeveer 60 kilometer per seizoen. Het niveau mag niet onderschat worden, want vorig jaar behaalden we hier een gemiddelde snelheid van 43 kilometer per uur.”

“Een uitbreiding van de bestuursploeg was noodzakelijk om onze ambities kracht bij te zetten. Want voor het eerst organiseren we nu, dankzij onze talrijke sponsors, twee wedstrijden op dezelfde dag”, vult Wannes Pattyn aan, lid van KWTC Elverdinge en aan zijn tweede deelname toe. De derde ereprijs ‘Era Domus’ voor wielertoeristen start om 14 uur, deelnemen kan enkel via voorinschrijving via wielertoeristenwedstrijden.be tot 6 september. De eerste ereprijs ‘kwaliteitsslagerij Soenen’ voor nieuwelingen 1.17 start om 16 uur. Inschrijving in de kantine van SK Elverdinge, start aan café ’t Suikerfabriekje, aankomst aan café ’t Vervolg. (RLa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.