Senne Sentjens wint 25 jaar na zijn vader de Keizer der Nieuwelingen

© (Foto WD)
Redactie KW

Senne Sentjens heeft de Keizer der Nieuwelingen in Tielt gewonnen.

Lars Vanden Heede was de eerste aanvaller van de wedstrijd in de eerste ronde. Dat was meteen de aanleiding van de beslissende ontsnapping. In de derde ronde volgde het drietal Steffen De Schuyteneer, Senne Sentjens en Gibbe Staes op een halve minuut van de leider.

Brent Deltombe kon het drietal nog vervoegen en samen reden ze naar de kop van de wedstrijd. Halfkoers leek de beslissing gevallen want de vijf aan de leiding hadden iets meer dan een minuut voorsprong op het verbrokkelde peloton.

Dat bleef zo tot in de laatste ronde waarin Gibbe Staes enkele keren probeerde te ontsnappen maar daar niet in slaagde. Er werd gespurt voor de titel ‘De Keizer’. Het werd een zege voor Steffen De Schuyteneer, voor een protesterende Senne Sentjens.

De wedstrijdjury besliste dat De Schuyteneer onregelmatig had gespurt en riep Senne Sentjens uit als winnaar. Zo werd Lars Vanden Heede tweede en werd Gibbe Staes op de derde plek geplaatst, dit tot ongenoegen van De Schuyteneer, zijn supporters en begeleiding. (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.