Nieuweling Viggo Van Neste volgt zichzelf op in Heestert

Viggo Van Neste won voor zijn ploegmakkers Victor Vaneeckhoutte en Henri Naessens. © wilfried Ossieur foto WO
Redactie KW

Met 60 nieuwelingen kwamen ze op zaterdag 7 augustus opdagen om de GP Garage Dumont te betwisten in Heestert. De overwinning was voor Viggo Van Neste, die het haalde voor zijn ploegmakkers Victor Vaneeckhouttte en Henri Naessens.

Al van bij de start hield men een strak tempo aan, waardoor na 15 km wedstrijd al heel wat deelnemers in verschillende achtervolgende groepen hadden postgevat. Toen de regen met bakken naar beneden viel, werd de ravage nog groter. Uiteindelijk zouden na de zondvloed nog 21 renners de tweede wedstrijdhelft afwerken.

Met 19 renners zouden ze uiteindelijk de finale rijden, want eerst viel Milan Donie weg door pech en moest finaal Rune Meyhui afhaken. In de spurt stond geen maat op Viggo Van Neste (Canguru-QTS-Air College CT) uit Oostkamp, die zijn ploeggenoten Victor Vaneeckhouttte en Henri Naessens achter zich liet. Viktor Vandenberghe, al begonnen met zijn veldritvoorbereiding, werd vierde.

Viggo volgde zichzelf op als winnaar in Heestert: “De omloop ligt me hier wel en ook de hevige regen speelde in mijn voordeel. Nu staan nog belangrijke wedstrijden op het programma, zoals een Beker van Belgiëwedstrijd en de West-Vlaanderen Cycling Tour. Het mag dan mijn eerste zege zijn op de weg, nadat ik eerder al West-Vlaams tijdritkampioen werd, het seizoen is nog lang en ik wel zeker nog hoog scoren.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.