Nieuweling Seppe Vanthuyne ruilde het voetbal voor de koers

Thuisrijder Seppe Vanthuyne verwacht in Edewalle een lastige koers. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag mag Seppe Vanthuyne voor het eerst voor eigen volk koersen. In Edewalle-Kortemark is de eerstejaarsnieuweling één van de thuisrijders. De pion van CT Luc Wallays – Jonge Renners Roeselare trainde dinsdag op het thuisparcours.

Tot vorig jaar voetbalde Seppe Vanthuyne bij de jeugd van SVD Kortemark. “Ik speelde in de spits, scoorde vrij veel doelpunten, maar net als mijn papa liep ik vrij regelmatig een liesletsel op”, verduidelijkt de veertienjarige kerel die aan het MSKA Roeselare de richting bakkerij volgt. “Op de koersfiets heb ik daar geen last van. Dus stapte ik over naar het wielrennen. Intussen kan ik me in een peloton wel handhaven. In Moerkerke werd ik zelfs tiende, tot nog toe mijn beste uitslag.”

Gianni Vermeersch

Een resultaat dat hij in eigen Edewalle wil verbeteren. Wat niet eenvoudig wordt, want voor deze koers staan, ondanks de concurrentie van de West-Vlaanderen Cycling Tour, circa negentig renners ingeschreven. “Ik stond al eens aan de start in een peloton van 86 renners, het hoogste aantal”, gaat Vanthuyne verder. “Dinsdag heb ik op training het toertje in Edewalle al eens gedaan. Het zal een vrij lastige koers worden. We rijden iedere keer de Ruidenberg op en de streep ligt op de kasseien in het centrum.”

Eigenlijk hoeft het niet te verwonderen dat Seppe Vanthuyne de stap naar het wielrennen zette. Gianni Vermeersch, prof bij Alpecin-Fenix, is familie. “De mama van Gianni is een nicht van mijn papa”, weet de jonge renner. “Ik heb een crossfiets, maar dat betekent niet dat ik het komende winter in het veldrijden zal proberen.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.