Nieuweling Laurens Plancke klaar voor thuiskoers: “Winnen voor eigen volk zou fantastisch zijn”

Laurens Plancke.©GINO COGHE foto Coghe
Laurens Plancke.©GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

De koersen voor jeugdrenners zijn weer volop bezig. En dat is goed nieuws voor Laurens Plancke (16) uit Moorslede. De tweedejaarsnieuweling is uitstekend op dreef en mag dat bewijzen in zijn thuiskoers.

In Lichtervelde kwam Laurens heel dicht bij zijn eerste zege. “Ik ging de laatste ronde in met elf seconden voorsprong”, doet hij het verhaal. “Ik voelde me echt goed, maar werd op vijfhonderd meter van de meet alsnog gegrepen. Net na de aankomst was ik dan ook heel ontgoocheld, maar achteraf gezien was ik wel tevreden met mijn prestatie. Ik weet nu dat de conditie op punt staat. Er waren lang geen wedstrijden, maar ik ben altijd blijven trainen. Ik doe dat gewoon graag.”

Met ambitie aan start

De renner van CT Luc Wallays-JRR krijgt dit weekend een nieuwe kans op een zege. En daarvoor moet hij niet eens ver rijden. “Zaterdag is er koers in Slypskapelle, dat is op vijfhonderd meter van mijn deur. Het exacte parcours ken ik nog niet, maar het wordt sowieso een thuiskoers. En ik ga met ambities van start. Het is een wedstrijd waar ik echt naartoe heb gewerkt. Het zou fantastisch zijn mocht ik voor eigen volk kunnen winnen…”

“Een andere koers waar ik naar uitkijk, is die in Westrozebeke. Omdat mijn oma en opa daar wonen. Voor de rest is het gewoon kijken waar ik uitkom, en overal zo goed mogelijk proberen te presteren. Ik ben vooral blij dat er weer gekoerst kan worden.”

Grote liefde

Laurens was al op jonge leeftijd zot van het wielrennen. Hij wou heel graag zelf koersen, maar mocht er pas als aspirant aan beginnen. “Van zodra het mocht van mijn ouders. ( lacht ) Nu, twaalf jaar is nog altijd een mooie leeftijd om ermee te starten. Daarvoor speelde ik voetbal, maar de koers was mijn grote liefde”, zegt de leerling elektriciteit aan het VTI van Roeselare. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.