Niel Meulemans wint spannende massaspurt in Dadizele

In een spannende eindspurt finishte Niel Meulemans (R) voor Vigo Vanneste en Cédric Keppens. © WO
Redactie KW

De 63 nieuwelingen die op donderdag 12 augustus de start namen in Dadizele maakten er in het sluitstuk van dit wielerdrieluik een geanimeerde wedstrijd van. In een massaspurt bleek Niel Meulemans uit Tielt-Wingene uiteindelijk de snelste.

De aanvalspogingen volgden elkaar op. Thor Ferryn was de eerste die zijn kans waagde, zijn voorbeeld werd gevolgd door Brent Prinzie, Axel Vandamme, Thibo Vandenabelee en in de slotfase door het duo van Gaverzicht-Be Okay Senne Cleenewerck en Miel Thienpont. De twee liepen 30 seconden uit maar werden op 10 kilometer weer bijgebeend door een peloton dat nog 43 renners telde.

Zesde zege

Niemand kon nog de massaspurt ontlopen. Uiteindelijk bleek Niel Meulemans de snelste. Hij haalde het met amper enkele centimeters voor Vigo Vanneste, Cedric Keppens, Axel Vandamme en Célian Deweerd. Voor de Niel Meulemans was het al zijn zesde zege van het seizoen.

“Het was spannend, op een gegeven moment zat ik wat ingesloten maar plots was er toch een gaatje waar ik nog net kon induiken en een met heel klein verschil winnen. Nu wacht zondag een wedstrijd voor de topcompetitie in Vosselaar en daar zou ik ook graag hoog scoren”, aldus de winnaar. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.