Nederlander Julian Vergouwe wint eerste rit van West-Vlaanderen Cycling Tour

De Nederlander Julian Vergouw wint eerste rit van West-Vlaanderen Cycling Tour. Op het podium werd hij geflankeerd door Belgisch kampioen Niels Driese en de Nederlander Thom Van Herwaarden. © WO
Redactie KW

Donderdag 19 augustus begon de 12de editie van West-Vlaanderen Cycling Tour in mineur voor het Isorex Team. Hun twee Deense renners werden de start geweigerd waardoor ze in allerijl vervangers moeten optrommelen. Uiteindelijk verschenen ze toch met vier aan de start.

In de wedstrijd waaraan uiteindelijk 119 renners van start gingen werd de eerste wedstrijdhelft helft gekenmerkt door enkele kleinere aanvallen. De aanval die het verst droeg was die van Henri Naessens maar het peloton gaf hem maximaal 30 seconden voorsprong.

Op vier ronden van het einde sloegen De Nederlanders Viego Tijsen, Julian Vergouwe (WWW Amstel), Thom Van Herwaarden (District Zuid-Oost) en onze landgenoten Duarte Marievoet-Scholiers en Belgisch kampioen Niels Driesen de handen in elkaar.

De vijf namen één minuut en bleven, met uitzondering van Duarte Marievoet-Scholiers, tot het einde voorop. In de lange spurt bergop won Julian Vergouwe vlotjes voor Niels Driesen en Thom van Herwaarden. Op enkele seconden werd Viego Tijsen vierde.

Op 20 seconden won Liam Van Beylen de pelotonspurt voor de vijfde plaats. Geel is voor Julian Vergouwe groen voor Niels Driesen en Nolan Huysmans draagt de witte trui als beste jongere. Morgen vrijdag 20 augustus is er normaal de ploegentijdrit in Ooigem maar er is bij het schrijven van dit stuk nog geen zekerheid. Vandaag donderdag kreeg organisator Bernard Van Luchene namelijk te horen dat de politiezone Gavers geen toelating gaf om over Hulste te rijden. Men was nog duchtig op zoek om een alternatieve omloop uit te tekenen maar zekerheid is er dus nog niet. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.