Korneel Deroo droomt van eerste top vijfplaats: “Hopelijk kan ik die zondag in Egem behalen”

Korneel Deroo heeft er ondertussen een tiental koersen opzitten. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Korneel Deroo koerst zaterdag in Heestert of zondag in Egem. Dat hangt af van een familiebijeenkomst zaterdag of zondag. De Molenspurter haalde dinsdag in Kooigem zijn beste uitslag. Hij werd als twaalfde afgevlagd.

Korneel Deroo begon te koersen bij de veertienjarigen. Dorpsgenoot David Beernaert overtuigde hem. “Mijn ouders en die van David zijn vrienden”, vertelt de tweedejaarsnieuweling uit Wingene. “Ik raakte met David aan de praat en wou het in de koers eens proberen. Na mijn eerste wedstrijd bij de aspiranten was ik verkocht. Nochtans heb ik in 2019 hooguit tien aspirantenkoersen gereden. Door een operatie aan de kaak moest ik een tijdje uit competitie blijven. Vorig jaar in februari kreeg ik op training een ongeval. Gelukkig zonder al te veel erg. Dan kwam corona. Dus ook in 2020 heb ik niet veel wedstrijden gereden.”

Het gaat steeds beter en beter

En dit jaar duurde het tot 9 juni voor de jeugd groen licht kreeg om te koersen. In twee maanden kon Deroo een tiental wedstrijden afwerken. “Het gaat steeds beter en beter”, vindt de renner van Molenspurters Meulebeke. “David Beernaert is geen officiële trainer, maar hij geeft me tips en schrijft voor mij trainingsschema’s uit. In Kooigem liet ik me dinsdag wel verrassen toen rond halfweg eerst twee en daarna nog eens twee renners wegreden. In het peloton viel het tempo volledig weg. Omdat onze achterstand op de vier leiders te groot was moesten we een ronde vroeger spurten voor onze plaatsen. Dat had ik jammer genoeg niet door. Anders was ik dichter geëindigd dan twaalfde.”

Korneel Deroo hoopt dat hij zondag in Egem kan koersen. “Een wedstrijd in de onmiddellijke buurt”, besluit de student humane wetenschappen. “Op het college in Torhout zit ik op het internaat. Als ik het de opvoeders vraag, kan ik tijdens de week gaan trainen. Deze zomer hoop ik ergens de top vijf te halen. Ik ben blij dat ploegleider Lesley Ameye me opneemt in de selectie voor de West-Vlaanderen Cycling Tour van 19 tot 22 augustus.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.