Brent Deceuninck hoopt te kunnen uitrijden in eigen gemeente

Brent Deceuninck is aan zijn eerste seizoen bezig. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Brent Deceuninck (16) is nog een groentje in het wielrennen. De pion van Houtland-Westkust hoopt zaterdag in eigen Kortemark voor het eerst dit seizoen de finish te bereiken.

Dit jaar speldde Brent Deceuninck zes of zeven keer een rugnummer op. Telkens kon hij dat nummer voor het einde van de wedstrijd bij de organisatoren inleveren. Wat niet de bedoeling is. “Ik heb nog geen enkele koers kunnen uitrijden”, geeft Deceuninck toe. “Ik moet toegeven dat ik het wat onderschat heb. Vorige zaterdag heb ik in Edewalle gekoerst. In die wedstrijd moesten we twaalf keer over de Ruidenberg. De eerste drie maal hield ik stand, de vierde keer werd het te zwaar en moest ik het peloton laten rijden. Toch was dat één van mijn betere koersen.”

In eigen Kortemark hoopt de jonge kerel langer mee te gaan. “Ik hoop zaterdag mijn eerste koers uit te rijden of misschien driekwart van de wedstrijd”, blikt de student voeding en verzorging aan het MMI Kortemark vooruit. “Dat zou al stukken beter zijn dan wat ik tot nog toe liet zien. Ik vermoed dat heel wat familieleden en vrienden zullen komen kijken. Dan wil ik een beter figuur slaan dan afgelopen zaterdag. Op training probeer ik mijn snelheid een beetje op te krikken, zodat ik beter voorbereid aan de start verschijn. Hopelijk pakt dat goed uit. Dit seizoen moet ik er zeker nog in slagen het einde van een wedstrijd te halen, want volgend jaar moet ik al naar de junioren.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.