https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aurelio Vanluchene start blessurevrij

Vlnr. Bernard Vanluchene, Aurelio Vanluchene, Stijn Vanluchene en Mats Vanluchene. © (Foto VW)
Redactie KW

Nu zondag 19 september nodigt Bernard Vanluchene de miniemen en aspiranten uit naar Wielsbeke. Samen met WC Sportvrienden Dries en het personeel van Woonzorgcentrum Ter Lembeek zorgt hij voor een over de ganse dag gespreide wielerjeugdhappening. Start en aankomst zijn aan de Hernieuwenstraat ter hoogte van WZC Ter Lembeek.

In Wielsbeke wordt het in eerste instantie uitkijken naar Aurelio Vanluchene. De 9-jarige zoon van bestuurslid Stijn Vanluchene en neef van Mats Vanluchene mag zich in de organisatie van zijn opa Bernard Vanluchene winstkansen toemeten.

“Aan de vorige editie bewaar ik alvast uitstekende herinneringen “, herinnert de bij KVC Deinze aangesloten jeugdrenner zich. “Toen won ik bij de 8-jarigen met voorsprong. Meespelen voor winst wordt zondag door omstandigheden moeilijker maar toch ben ik enthousiast. Wegens een polsletsel zat ik kortstondig in het gips. Eind vorige week kreeg ik van de behandelende arts het licht op groen om te hervatten. In Deerlijk maakte ik deel uit van de veertien man sterke kopgroep en finishte als vierde. Jammer dat ik net het podium niet haalde. Dit resultaat was op de vooravond van de wielerdag van mijn opa wel hoopgevend. Met een steunverband aan de pols moet het zondag in Wielsbeke lukken om mij offensief te laten opmerken”.

Andere blikvanger in Wielsbeke wordt wellicht Margaux Soetaert van het streekteam Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem. In Deerlijk was zij primus bij de meisjes 10-jarigen.

Wat in Deerlijk in de slotreeks nog meer in het oog sprong was de prestatie van Auke De Buysser. Bij de 14-jarigen nam de dochter van ex-Groeningespurter Wesley Debuysser en kleindochter van ex-prof Rony Christiaens de maat van de jongens aangevoerd door Matteo Grypdon die op een banddikte als tweede eindigde. (VW)

Programma

– 9 uur: Tijdrit over 1km voor de miniemen

– Daarbij aansluitend de wegproeven: 8-jarigen (4,8km over 4 ronden), 9-jarigen (6 km over 5 ronden), 10-jarigen (9,6 km over 8 ronden) en 11-jarigen (14,4 km over 12 ronden)

Na de middagpauze zijn de aspiranten aan de beurt

– 13u45’: 12-jarigen voor 19,8km over 6 ronden

– 15 uur: 13-jarigen voor 26,4km over 8 ronden

– 16u15’: 14-jarigen voor 46,2km over 14 ronden

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten