Aspiranten en miniemen zorgen voor spankracht in Anzegem

© (Foto IVW)
Redactie KW

Het in laatste instantie toevoegen aan de kalender van het “Vlaams Kampioenschap” in Mazenzele werd in Anzegem, waar VZW Wielerteam Waregem haar tweede jeugddag organiseerde, niet op applaus onthaald.

“Door hun respectievelijke provincies geselecteerd voor deze titelren schreven een aantal aangekondigde jongeren zich in extremis bij ons uit”, stelt organisator en trainer bij de Waregemse jeugdploeg Robbie De Baene. “De schade bleef wat deelnemersaantal betreft relatief beperkt. Van het Anzegems gemeentebestuur kregen wij met het sportstadion de Driekaven daarenboven een prima accommodatie in bruikleen. Aan de thuishaven van derde nationaler SV Anzegem passeerden 124 miniemen en vervolgens 117 aspiranten de inschrijvingstafel. Niet slecht dus.”

De miniemen verzorgden het ochtendprogramma.

Bij de 8-jarigen nam Charles Verbeke in de spurt met twee de maat van Mathieu Van Belle. Thibo De Baeremaeker volgde op korte afstand afgescheiden als derde.

© (Foto IVW)

Mathéo Van Der Schoot ging bij de 9-jarigen tijdens de slotronde tevergeefs zijn kans. Alles opnieuw samen toonde Thybe Bremeersch zich de snelste van het pak voor Noa Fontaine en Rune Govarts. Bij de meisjes ging Hanne Van Dijk haar enige concurrente Eline Saelens vooraf.

© (Foto IVW)

Bij de 10-jarigen werd in twee reeksen gereden. Eerst was er winst voor Adamou Van Bossche die in de groepsspurt sneller was dan Lucaz Raeymaekers en Engin Lofcali. Ina Pauwels ging bij de meisjes Margaux Soetaert en Hanne Winnepenninckx vooraf.

© (Foto IVW)

Lars Villers loste in de tweede manche zijn favorietenrol in. Zijn teller staat momenteel op zes overwinningen. Arto Cop klopte in de spurt voor de tweede plaats Floris Overmeire. Maithé Tryhou mocht als enig aan de start gekomen meisje mee op het podium.

© (Foto IVW)
© (Foto IVW)

De 11-jarigen sloten het voormiddagprogramma af. Dit bleek een kolfje naar de hand van Wannes Descan. Hij voegde de eerste reeks aan zijn palmares toe en kreeg op het podium Miel Heuninck als tweede en Brent Biesbrouck als derde naast zich. In de slotreeks was de hoofdvogel voor Remco Versieren. De zijhaaien waren voor Kenzo Vandenabeele en Emiel Pyl.

© (Foto IVW)
© (Foto IVW)

Na de middagpauze waren de aspiranten aan de beurt.

© (Foto IVW)

Bij de 12-jarigen werd het pleit in een groepsspurt beslecht. Deze werd gewonnen door Tobias Flajs voor Liam Dierickx en Mathis Vandenheede. Juliette Battaille ging bij de meisjes Elise Coussens en Chesney Casteleyn vooraf.

© (Foto IVW)
© (Foto IVW)

Sean Keukelier en Sander Tullemans zonderden zich bij de 13-jarigen tijdens de studieronde definitief af. Sean Keukeleir kon finaal het door winnaar Sander Tullemans opgelegd tempo niet volgen maar wel vlot zijn tweede plaats veilig stellen. Op ruim twee minuten won Luca Lagaisse de spurt voor de derde plaats. Kaylée Servranckx mocht als enig meisje mee op het podium.

© (Foto IVW)

Verdeeld over twee reeksen was er bij de 14-jarigen respectievelijk winst voor Seppe De Waele-Troch en voor Tristan Carette. Het zilver ging naar Nicolas Foubert en Cédric Deceuninck. Ward Desimpelaere en Lukas Corryn mochten met de bronzen plak richting kleedkamer. Opgenomen in de eerste reeks toonde Kyara Laga zich bij de meisjes de betere van Auke Anne. (IVW)

© (Foto IVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten