Victor Delbarge bereidt zich voor op veldritseizoen“Vakantie in Italië heeft me veel deugd gedaan”

Victor Delbarge heeft zijn focus al verlegd naar het veldrijden. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Met een 38ste plaats in Zwevezele kon Victor Delbarge zijn wegseizoen met een positief gevoel afsluiten. Vanaf nu verschuift de focus volledig naar de cross, want op 11 september duikt de 16-jarige junior uit Kortemark terug het veld in.

“Tenzij ik door de ploeg nog geselecteerd word voor een interclub”, pikt Delbarge in. “Dan spring ik met plezier nog eens op mijn wegfiets. Maar zoals het nu gepland is, rijd ik geen wegkoersen meer en duik ik op 11 september voor de eerste keer het veld in. Vorig jaar heb ik nog afgewisseld in het najaar, crossen met wegkoersen, maar dat zal ik nu niet meer doen. Het zijn twee verschillende inspanningen. Een veldrit is korter, maar intensiever.” De renner van het CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare heeft er alvast alles aan gedaan om er klaar voor te zijn. Vooral drie weken vakantie/stage in Italië hebben Delbarge deugd gedaan.

“Dat was echt genieten”, knikt Victor. Voor mij was dat ideaal om tot rust te komen en toch goed te kunnen trainen. Ik heb er vooral aan mijn basis gewerkt: veel duurtrainingen, wat lopen… Maar niks moest en ik heb ook niks gelaten. Het is daar echt lekker eten in Italië. (lacht)”

Wil me vooral amuseren

Victor Delbarge is op de weg nog eerstejaars, maar wordt in het veld tweedejaarsjunior. En daar komt vaak toch al wat druk bij kijken.

“Ik hoop gewoon een goed seizoen te kunnen rijden. Met de maanden november, december en januari als belangrijkste periode. Ik wil wel eens weten waar ik nu precies sta. Ook met het oog op 2022, dan word ik al belofte. Misschien moet ik wel kiezen tussen het veld en de weg. Maar dat is voor later. Ik ga me nu vooral amuseren in de cross.”

En daarvoor rekent Delbarge ook op zijn trainer Marc Hemeryck. Die moet hem conditioneel helemaal klaar krijgen. “Marc is echt een topper in zijn vak. Je kan er alles tegen zeggen en eigenlijk kun je nergens beter zitten. Hij zorgt er ook voor dat trainen plezant blijft. Ik heb nog nooit met tegenzin op de fiets gezeten. Als ik geen zit heb, dan train ik gewoon niet. (lacht) De motivatie kan natuurlijk niet altijd even groot zijn. Zeker in de winter is die al eens wat minder, als het koud, nat en donker is. Maar die dagen zijn beperkt en ik doe het nog steeds ontzettend graag”, besluit de leerling LO en Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.