https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verleyen haalt het van de Noor Ravnoy in thuiswedstrijd

Winnaar Gaëtan op het podium, samen met speaker Rob Van Roy en bestuurslid Yvegem Sportief Frank Furniere. © (Foto Rob Van Roy)
Gerda Verbeke

Zondag drie oktober organiseerde Yvegem Sportief hun laatste wedstrijd van het seizoen. Onder de 31 deelnemers was er een Noorse ploeg en een Nederlander. Het was Gaëtan Verleyen met Yvegemse roots die de snelste benen had en voor de vierde keer op rij dit seizoen de overwinning binnenhaalde.

“Ook in Ingooigem zet de trend zich door dat er minder renners op de afspraak zijn of in laatste instantie hun vooraf-inschrijving afzeggen”, aldus bestuurslid Yvegem Sportief Frank Furniere. “Maar goed, toch waren we tevreden met de 31 renners die opdaagden. Er waren trouwens heel wat goede renners van de partij waaronder een sterke Noorse ploeg en de Nederlander Holla die ook wel van wanten weet. En het waren net die Noren, de Nederlander en de plaatselijke favoriet Gaëtan Verleyen die de wedstrijd kleurden.”

“Gelukkig stopte het met regenen en kregen we zelfs even een waterzonnetje te zien”, zegt speaker van dienst Rob Van Roy. “Maar de strakke wind samen met de beklimming van de Schernaai, de zijkant van Tiegemberg die goed gekend is van Halle-Ingooigem en het BK, zorgden dat het kaf al vlug van het koren gescheiden werd.

Premie

“Na een studieronde zorgde de premie, die iedere ronde te rapen viel, dat de wedstrijd vlug openbarstte. Eerst kregen we een ontsnapping met vier wielrenners, waarna op verschillende tijdstippen nog wat renners hun wagonnetje aansloten. Eerst waren ze met twaalf, vervolgens met zestien en een paar ronden voor het einde van de wedstrijd vonden vier renners het welletjes en muisden er van onder. Het viertal bestond uit de Nederlander Holla, de Noor Ravnoy waarvan zijn ploegmaats vakkundig afstopten en de Belgen Botterberg en Verleyen.”

Verleyen

“Op veertien km van het einde lieten Verleyen en Ravnoy hun twee medevluchters in de steek. Zij zouden niet meer ingehaald worden en gingen dus spurten voor de overwinning. Van ver zette Verleyen zijn sprint in en ging op kop de laatste honderd meter in. Ravnoy kon het tij niet meer keren en zo haalde thuisrijder Verleyen zijn vierde overwinning van dit korte seizoen binnen. Ravnoy kon vrede nemen met de tweede plaats en zijn ploegmaat Granberg, die samen met nog een aantal renners de twee achtervolgers inhaalde, werd verdienstelijk derde na een spurt met de rest van de renners.”

Roots Ingooigem

Winnaar Verleyen, die nog maar drie seizoen koerst bij de juniores, heeft nog vijf wedstrijden op de agenda voor het lopende seizoen. “Ik ben blij met mijn podiumplaats vandaag en mijn vier overwinningen van 2021”, klinkt Gaëtan Verleyen (18) woonachtig in Waregem. “Omdat mijn familie afkomstig is uit Yvegem, betekent deze overwinning wel veel voor mij. Het is nu mijn derde jaar dat ik bij de junioren koers en volgend seizoen zal ik deel uitmaken als eerstejaars belofte van het development team van de profs van de continentale ploeg Bingoal-WB.”

Val

“Gisteren kwam ik nog ten val tijdens de kermiskoers in Heestert. Gelukkig hield ik er maar enkele schaafwonden aan over. Alleszins waren de benen zoals ze moesten zijn vandaag. De noren waren geduchte tegenstanders. Zij waren speciaal voor deze twee wedstrijddagen afgezakt naar België. Uiteindelijk klopte ik de Noor Ravnoy in de eindsprint.”

Ambities

“Doordat ik volgend jaar naar Bingoal-WB ga, ligt de weg open om prof te worden”, vervolgt Verleyen. “Ik zal het uiteraard moeten kunnen tonen en waarmaken. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg want die plaatsjes zijn ‘duur’, zeker bij een continentale ploeg,. Ik heb er alleszins hard voor gewerkt en de mensen rondom mij zeggen dat het verdiend is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.