Troy Timmermans groeit elke wedstrijd: “Hopelijk eens mee in de kopgroep”

Er breken enkele drukke weken aan voor Troy Timmermans (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsjunior Troy Timmermans voelt de afgelopen weken dat de conditie steeds beter wordt. De 16-jarige Leffingenaar hoopt binnenkort eens deel uit te maken van de kopgroep. “Ik moet me wel nog beter leren positioneren.”

De coronamaatregelen stuurden het wielerseizoen voor het tweede jaar op rij serieus in de war. Gelukkig trok het jeugdpeloton zich in juni voorzichtig weer op gang. “Er wordt zeker sneller gekoerst nu en er zijn meer deelnemers ook”, vertelt Troy Timmermans. “Het was ook moeilijk om weer dat wedstrijdritme te vinden en die hoge hartslagen gewend te worden.” De renner van Cycling Team Houtland-Westkust voelt dat de conditie wel in stijgende lijn zit. “Het gaat elke wedstrijd beter en beter. Zondag in Bekegem was het gevoel ook goed, maar rond half koers zat ik net achter een zware val, waardoor ik direct moest achtervolgen. Mijn beste resultaat tot nu toe was een 15de plaats op een criterium in Frameries, maar ik was eigenlijk het meest tevreden van mijn koers in Aartrijke. Ik reed de hele koers vooraan en probeerde veel weg te rijden, maar miste de juiste ontsnapping.”

Drukke weken

De komende dagen en weken staan voor de jonge Leffingenaar een hele reeks wedstrijden op het programma, met onder andere de provinciale titelstrijd in Waregem. “Ik hoop in één van die koersen toch wel eens mee te zijn met de eersten. Ik weet dat ik er alleszins de benen voor heb. Het was bij de juniores even aanpassen aan de afstand, maar daar heb ik eigenlijk geen moeite mee.” Timmermans is pas aan zijn vierde seizoen in het peloton bezig, waardoor hij nog veel groeimarge heeft. “Mijn explosiviteit is in principe geen probleem meer. Positioneren moet ik nog beter onder de knie krijgen, maar ik ben er zeker al in verbeterd.”

(Adriaan Clynckemaillie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier