https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Thibo Germonprez juicht te vroeg, zege naar twee renners

© (Foto WO)
Redactie KW

Spanning ten top aan het einde van de juniorenwedstrijd in Lendelede op dinsdag 24 augustus. Thibo Germonprez leek op weg om vlotje te winnen van zijn medevluchter Dylan Botterberg, hij maakte op tien meter van het einde al het juichend zegegebaar maar Dylan Botterberg kwam net op de meet langszij.

Het transponderapparaat gaf een verschil aan van drie duizendste seconde. Juryvoorzitter Krist Brulez nam dan het wijselijke besluit en hield rekening met de ophanging van de transponders om de twee renners gelijk te zetten, iets waar beiden zich konden mee verzoenen. Thibo Germonprez die al aan zijn vierde zege toe was liet de bloemen aan zijn concurrent.

Het werd, met 36 deelnemers, al bij al een geanimeerde wedstrijd. Thomas Vanassche kleurde, eventjes samen met Natan Duchi, de eerste wedstrijdhelft. In de tweede helft waren er verschillende aanvallen. Finaal reden Thiemen Vanderplasschen, Dylan Botterberg en Jens Vancauwenberghe weg uit de groep, wat latere sloten de Nederlander Nick Brand, Wout Remmerie en Jean-Louis Malfait aan.

Vanuit het peloton reed Thibo Germonprez in zijn eentje weg en overbrugde in korte tijd een kloof van 45 seconden. Op 12 km van het einde viel Germonprez opnieuw aan en enkel Dylan Botterberg kon zijn tempo volgen. De twee vochten het in de spurt onder elkaar uit met het gekende gevolg. Baptiste Snoeks kon nog net de groepsspurt ontlopen en werd derde. Binnen het peloton werden Natan Duchi en Thiemen Vanderplasschen vierde en vijfde. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.