https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Thibaud Nuyttens combineert weg en piste: “In peloton finishen is nu mijn voornaamste doel”

Voor Thibaud Nuyttens is het nog wat zoeken. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Thibaud Nuyttens moet als eerstejaarsjunior soms wat zijn weg zoeken in het peloton. Uitrijden is zijn voornaamste doel, maar de renner van Gaverzicht-Be Okay blijft er wel elke wedstrijd met veel enthousiasme voor gaan, zowel in wegwedstrijden als op de piste.

“In het begin van het seizoen ging het echt niet gemakkelijk. Ik moest telkens diep in het rood gaan in koers. Nu is dat wat beter, enkel in de start en bij het optrekken na bochten gaat het soms nog moeizaam. Zaterdag zat het er in Waregem dik in dat ik ging uitrijden, maar op drie ronden van het einde moest ik lossen met krampen. Voor de rest van het seizoen is mijn voornaamste ambitie om wedstrijden uit te rijden in het peloton, dat is immers het begin van alles.”

fan van Mørkøv

Thibaud rijdt, naast de weg, ook graag op de piste. “Als er zomermeetings zijn in Rumbeke, dan rijd ik die praktisch altijd. Het is alleen jammer dat er dit jaar nog geen enkele kon doorgaan, meestal door te weinig inschrijvingen. In de winter ben ik ook quasi elk weekend aan de slag op de piste in Gent. Mijn beste discipline daar is de puntenkoers, bij de nieuwelingen werd ik daarin eens derde op het Belgisch kampioenschap. Omniums rijd ik ook graag, ook dan is de puntenkoers vaak m’n beste onderdeel”, aldus de leerling van het MSKA Roeselare, waar hij de richting LO & Sport met optie wielrennen volgt. Hij is overigens grote fan van de Deense renner Michael Mørkøv. “Hij is de beste lead-out die een sprinter zich kan inbeelden, heeft veel koersinzicht én is een zeer goede pistier”, verduidelijkt hij. (Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.