https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Robin Vromant draait een goed seizoen als eerstejaarsjunior: “Seizoen afsluiten in de Ster van Zuid-Limburg”

Voor Robin Vromant is de koers in Kooigem een bijna-thuiskoers. (foto Martine Verfaillie)
Redactie KW

Robin Vromant is als eerstejaarsjunior aan een zeer sterk seizoen bezig. Komende zondag rijdt hij nog een bijna-thuiskoers in Kooigem en daarna de UCI-koers GP Bob Jungels in Luxemburg.

Met een handvol toptwintigplaatsen, waarvan een zesde stek vorige week in Kortemark-Edewalle én een podiumplaats in Waregem, heeft de renner van Gaverzicht-Be Okay alvast geen reden tot klagen. De meeste ereplaatsen haalt hij door mee te gaan in de aanval, want zijn sprint is toch nog een werkpunt, geeft hij zelf aan. “In Waregem konden we op zo’n 65 kilometer van het einde met vier renners ontsnappen en we zagen meteen dat het een goed groepje was. We draaiden mooi rond en verzamelden een maximale voorsprong van meer dan drie minuten. In de sprint kon ik nog net een derde stek meepikken”, aldus Robin.

GP Bob Jungels

De eerstejaarsjunior probeert er de koersen met meer hoogtemeters uit te pikken, maar greep jammer genoeg naast een selectie voor de klimkoers in Couvin en het BK komende zondag in Herzele. Als alternatief krijgt hij wel de GP Bob Jungels in het Luxemburgse Dippach voor de wielen geschoven. Met meer dan 1500 hoogtemeters belooft dat alleszins een zware wedstrijd te worden. Maar eerst nog de koers in Kooigem dit weekend. “Eerder dit seizoen heb ik er al gekoerst en ik hield er echt een goed gevoel aan over. Op de beklimming naar Kooigembos kon ik telkens mooi opschuiven met de betere renners, dus ik kijk er ook naar uit om me zondag nog eens te tonen.”

Voor de leerling aan de PTI-Tuinbouwschool in Kortrijk zit er de komende weken wellicht ook nog wel een interclub in, al weet hij nog niet welke. “Als ik zelf mocht kiezen, dan zou ik voor de Ster van Zuid-Limburg gaan, een driedaagse en een echte klassieker op de kalender. Als ik die mag rijden, dan sluit ik waarschijnlijk daarmee mijn seizoen af. Ik heb deze zomer heel veel gekoerst om de ‘schade’ van de eerste seizoenshelft wat in te halen, maar je moet ook af en toe eens de tijd nemen om wat te recupereren.” Daarop zal sowieso wel toegezien worden door zijn trainer Yves Crombeen en zijn collega Kenny Van Cannegem van Talents Care. “Twee topgasten”, vult Robin aan. Daarnaast kan hij ook rekenen op voedingsadvies en mentale coaching van supporter-begeleider Gino Waelkens.

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.