Nederlander Job Boontjes wint UCI Interclub in Menen

Job Boontjes was de snelste in de spurt. © WO
Redactie KW

De alternatieve UCI-interclub Menen-Kemmel-Menen voor juniores, die dit jaar door corona op een lokale omloop verreden werd, kreeg 136 deelnemers aan de start. Het was de Nederlander Job Boontjes die op de Vlaamse feestdag met de bloemen mocht gaan lopen.

Een vooral internationaal getint gezelschap bestaande uit negen Belgische en vijftien buitenlandse teams verscheen aan de startlijn. De wedstrijd werd aan een strak tempo verreden en heel wat, zij het telkens kortstondige, ontsnappingspogingen werden in de kiem gesmoord.

In het tweede deel van de wedstrijd geraakten in schuifjes zes man voorop met daarbij de Nederlanders Raphaël Mouton, Job Boontjes en Juul Nagengast, de Est Lauri Tamme en onze landgenoten Tjorven Vercruysse en Jens Verbrugge. Zeven renners zouden nog de aansluiting maken.

Spurt

In de slotkilometers probeerde Tjorven Vercruysse nog zijn medevluchters te verschalken maar hij werd opnieuw gegrepen. Het kwam tot een spurt waarin de Nederlander Job Boontjes, ook de eerste aanvaller van de dag, het haalde voor het tweetal uit Estland Frank Aron Ragilo en Lauri Tamm. Voor de Nederlander was het zijn eerste overwinning. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.