Milan Tanghe thuisrenner in Torhout: “Een criterium is redelijk lastig”

Voor Milan Tanghe mag het maandag gerust hard waaien. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Een criterium bij de jeugd: het is ongewoon. Maandagavond geven de Rozeveldvrienden in Torhout een criterium voor junioren (U19). Met Milan Tanghe, tweedejaars bij CT Luc Wallays – Jonge Renners Roeselare, als lokale kanshebber.

Het toeval wil dat Tanghe vorige zondag in Bekegem zijn beste resultaat van het seizoen liet noteren. Achter vijf ontsnapte renners reed hij solo naar rang zes. “Ondanks een val”, zucht de 18-jarige junior. “Toen we met vijftien tot twintig renners voorop raakten begon het te regenen. Bij het begin van de bui ging het in de eerste bocht mis. Enkele renners sloegen tegen de grond en ik lag erbij. Daarna ben ik snel gaan achtervolgen. Eerst met een andere renner, maar hij haakte af. In mijn eentje kon ik voorin aanpikken. Nadien sloten nog enkele gevallen renners aan. Onder meer ploegmaat Bert Bolle. Zo streden we met vijftien om de zege.”

In regen en wind voelde Milan Tanghe zich in zijn sas. “Om in te koersen is dat mijn favoriete weer”, beweert de kerel die in Kortrijk ‘heating, ventilation en air-conditioning’ (HVAC) gaat studeren. “Maandagavond in Torhout mag het waaien, maar liefst niet regenen. Bij de nieuwelingen heb ik in Roeselare twee keer de voorwedstrijd van het Natourcriterium gereden. Ik herinner me dat zo’n criterium, door het vele optrekken, redelijk lastig is. Dat zal in Torhout niet anders zijn, maar ik kijk er wel naar uit. Zondag rijd ik ook de interclub om de Beker van België in Korbeek-Lo en daar kan ik met vertrouwen naartoe. Het gaat goed in de interclubs en UCI-koersen. Nochtans zag het er in het seizoenbegin niet zo goed uit. Mijn benen verkrampten voortdurend en massages hielpen niet langer dan één dag. Bij Kiné Don Bosco adviseerden ze mij accupunctuur en dat heeft echt geholpen. Ik moet nu nog één keer per week naar de massage.”

(Hans Fruyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier