Milan Lenaers mikt na blessure op veldritseizoen

Milan Lenaers is ondertussen aan de revalidatie begonnen. (Foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Het is een jaar om snel te vergeten voor Milan Lenaers. De junior uit Beveren-aan-de-IJzer kon dit seizoen amper een handvol koersen rijden alvorens zijn aanhoudende kniepijn hem opnieuw parten begon te spelen.

“Al van voor corona sukkelde ik met mijn knie”, legt hij uit. “Doordat er een hele tijd geen wedstrijden waren, was de belasting erop echter niet zo groot. Toen ik de trainingsintensiteit terug begon op te drijven, verergerde het opnieuw. Ik ben dit seizoen tijdens bijna al mijn wedstrijden moeten afstappen met pijn. Een wedstrijd heb ik wel kunnen uitrijden. Na een doktersbezoek bleek dat er een ontsteking zat op mijn knie. De beslissing is dan gevallen om me te laten opereren.”

Nederlandse Woerden

De operatie zou het euvel definitief vaan de baan moeten helpen. Lenaers is alvast aan zijn revalidatieproces begonnen. “Ik ben ondertussen kunnen starten met kinesitherapie. Hopelijk kan ik dan zo snel mogelijk terug de fiets op. De bedoeling is om toch in het begin van het veldritseizoen in te pikken.” Wanneer dat zal zijn, kan de renner van CT Luc Wallays – Jonge Renners nog niet zeggen, maar hij heeft wel al een wedstrijd in zijn achterhoofd. “In oktober is er de veldrit in het Nederlandse Woerden. Twee seizoenen geleden was ik er daar ook bij. Ik vond het toen al een hele mooie koers en behaalde er tegelijkertijd ook een goed resultaat. Het was best speciaal om er te rijden. Het zou mooi zijn als ik er tegen dan opnieuw bij kan zijn.”

(Loïc Richet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.