Maxim Delrue pakt zijn tweede zege in Kooigem

© (Foto WO)
Redactie KW

Zaterdag 4 september namen 60 renners de start bij de juniores in Kooigem.

De eerste aanval noemenswaardig was van het duo Dylan Boterberg en Jens Vancauwenberghe, ze namen tot 40 seconden voorsprong maar die bleken onvoldoende.

Bij de volgende aanval was Dylan Botterberg weer betrokken en samen met Jakov Beirlaen en Maxim Delrue nam hij afstand van het peloton. Een vlucht die ook werd gekortwiekt maar dat vooral te maken met een val van Jakov Beirlaen.

De ontsnapping die tot het einde droeg kwam na tweede derde wedstrijd tot stand. Eerst met een kopgroep van veertien maar die werd al snel afgeslankt tot acht renners. De acht die de finale kleuren waren Michel Fitzsimons (NZL), Maxim Delrue, Maurits Van Petegem, Lars Blommaert, Cédric Van Raemdonck, Lewis Bower (NZL) en Jonas De Schampeleire en Wout Remmerie.

Het werd evenwel geen spurt tussen de acht. Maxim Delrue haalde het met kleine voorsprong voor Jonas Deschameleire en Mitchel Fitzsimons Lewis Bower werd op tien seconden vierde en de peloton spurt voor de negende plaats werd gewonnen door Théo Lowie en Dylan Botterberg.

Voor Delrue was het zijn tweede zege. “Ik won eerder al in Aartrijke en hier plaatste ik mijn aanval bij de afdaling. Mijn metgezellen aarzelden even en aan de enkele seconden voorsprong die ik bijeengaarde bleken voldoende om hier te winnen” aldus Maxim Delrue. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.